Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fra Formel Renault til Formel 1

Formel 1 
31/07/03 

- via Formel 3000
Først var det finnen Kimi Raikkonen der tog springet fra Formel Renault 2000 til Formel 1. Siden har en anden FR2000 kører Neel Jani fået et testrolle i Formel 1 og nu går Zsolt Baumgartner samme vej.
 

Zsolt Baumgartner, der siden deltagelsen i det Euroipæriske Mesterskab for Formel Renault 2000 racere, har kørt for Formel 3000 teamet Coloni Motorsport har netop skrevet kontrakt med Jordan teamet som testkører.

Baumgartner debutere i Formel 1 feltet under fredagens privattest forud for Tysklands Grand Prix på Hockenheim banen den kommende weekend.
Men dette er ikke hans første kilometer i en Jordan Formel 1 racer, tilbage i 2002 kørte han nogle opvisnings omgange på Hungaroring ligesom det også var ham der kørte teamets shakedown test på Silverstone i mandags.

"Jeg er meget taknemmelig for at få denne chance for at køre en Formel 1 racer under 'normale' forhold. Jeg håber på at jeg kan udføre et godt stykke arbejde sammen med teamet og dets ingenøre, og jeg vil gøre alt for at vise dem mine køretalenter" - udtaler Zsolt Baumgartner - "jeg kender Hockenheim fra Formel 3000 løbet her sidste år, som jeg i øvrigt også skal deltage i denne gang, så mit kendskab til banen er godt nok til at jeg gøre et godt job, og jeg er specielt glad for stadion delen."

Udover Baumgartner deltager begge teamets faste kørere, Giancarlo Fisichella og Ralph Firman, i testen og for sidstnævnte er det første gang han skal køre på Hockenheim, så også han vil kunne drage fordel af de data som Baumgartner indsamler under hans test.

"Fredag formiddag skal Zsolt Baumgartner køre vores tredje racer, og det bliver første gang vi tester med tre biler forud for et Grand Prix" - udtaler Gary Anderson fra Jordan teamet - "Vi håber på, at vi på denne måde, kan få en bedre forståelse for dækkenes udvikling over længere distancer, noget som det er tydeligt at andre teams har draget fordel af med en tredje testkører denne sæson."


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Zsolt Baumgartner
  • 24/08/03 - Hungaroring - Formel 1
  •