Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kiesa kørte 310 km.

Formel 1 
25/07/03 

Danskeren er klar til det tyske Grand Prix
Nicolas Kiesa er klar til at køre Formel 1 - han har sikret sig det store kørerkort, efter at have gennemført mere end 300 km. i dag på Fiorano.
 

Dermed fik den nye danske Formel 1-kører chancen til at lære raceren godt at kende, inden han i næste uge skal køre sit første Grand Prix. "Det første indtryk jeg havde var på ud-omgangen, hvor jeg kunne mærke hvor kraftig raceren er. Jeg trykkede dårlig nok på speederen, og præstationen var utrolig," siger en glad dansker.

"Den største overraskelse var dog uden tvivl bremserne, som er meget stærke i deres respons. Når først man har vænnet sig til dem er de dog meget lette at arbejde med. Jeg bremsede ved 100-meter skiltet som min reference, og så justerede jeg min nedbremsning efterfølgende," siger han videre.

"Hastigheden som man har med ind i svingene er også meget utrolige i forhold til en Formel 3000-racer. Jeg må for at være ærlig sige at jeg var meget overrasket over at fysikken holdt til at køre 300 km. i dag uden nogle problemer. Efter de første 200 km. til morgen, var jeg lidt øm i nakken, men efter at have gennemført en hel distance, føler jeg mig meget bedre end til morgen, og kunne let have kørt videre. Det har været en stor oplevelse for mig, og jeg kan ikke vente på Hockenheim i næste weekend," slutter Nicolas Kiesa, fra Fiorano.

Samtidig takker teamet for at alle teams har bakket op om at der Kiesa kunne få sin test. "Jeg vil gerne takke Ferrari, for at få lov at låne Fiorano med så kort varsel, så Nicolas kunne gennemførte en løbsdistance inden han kommer til Hockenheim, og også til de øvrige teamchefer, som har accepteret det en-dags program i perioden hvor der ellers ikke testes," siger teamchef Paul Stoddart.

Ved siden af Kiesa kørte også Gianmaria Bruni en shakedown - han deltager som testkører ved det kommende tyske Grand Prix, hvor teamet har to timer til rådighed til fri test. Danskeren kørte i tiden 1:02,601 som det hurtigste.

Benji

Læs mere om:
  • Nicolas Kiesa
  • 03/08/03 - Hockenheim - Formel 1
  •