Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP - preview - midterfeltet

Formel 1 
03/07/03 

I midterfeltet har vi stadig Renault som det absolut bedst placerede team. Nu bliver det Renaults tur til at være på hjemmebane. Kan teamet forbedre sin position?
 

De tre teams i top har taget yderligere afstand til Renault. Men nu kommer vi til Renaults og Olivier Panis's hjemme Grand Prix. Vil det lykkes for Renault at mindske denne afstand igen?

Renault:
Renault har på forhånd forberedt sig på dette Grand Prix. Især har man studeret de ændringer der er blevet lavet på banen siden sidste år. Opløbet til de sidste to sving er blevet ændret. Banen i sig selv er blevet lidt længere, men også hurtigere. Det betyder et lidt ændret setup. Da banen i forvejen er meget jævn og meget flad, kan man køre med lav ridehøjde og en lidt stivere bil end så mange andre steder. Dog er man også klar over at selv små temperaturændringer kan gøre en meget stor forskel. Banen ændrer egenskaber pga. dette. Renault benytter fredag en anden testkører end ellers til deres fredagstest. Franck Montagny overtager rollen i denne weekend frem for Ricardo Zonta som ellers er den tredjekører ved disse tests. Teamet er opsat på at gøre en god figur på hjemmebanen.

BAR:
BAR har byttet plads med Jordan i mesterskabet. Takket være Jenson Button som endnu en gang fik kørt nogle få, men vigtige points hjem til sig selv og teamet. Jacques Villeneuve var endnu en gang uheldig, samtidig virker det også som at han tager lidt for mange chancer i en bil der ikke helt kan følge det han selv vil lave. Men mekaniske defekter er man ikke altid selv herre over. Teamet har i de seneste dage undersøgt årsagen til at JV fik problemer med gearkassen. JV synes at Magny-Cours er en kedelig bane. Umiddelbart er der kun et sted man kan overhale nemlig i Adelaide hårnålen. Det ser dog ud til at der en mulighed også på det nye stykke. Button er selvfølgelig mere optimistisk i og med at det er ham der har scoret de fleste points til teamet, så sent som i søndags. BAR forudser at der kan blive problemer med at finde det rigtige setup til søndagens race. Det er en vanskelig bane at sætte bilen op til.

Jordan:
Jordan fik begge biler i mål i søndags men uden points. En fejlslagen strategi kostede måske pointene. Det har man ganske givet lært af. Teamet arbejder i denne tid hårdt på at få en større holdbarhed ind i bilerne. Det er tilsyneladende ved at give resultat. I hvert fald håber man på at kan videreføre erfaringerne til de kommende GP'er. Fisichella håber på dårligt vejr så man får en større chance for en sejr som man fik på Magny-Cours i 1999. Men mon ikke de andre teams har lært af dette løb. Man håber på at løbet ikke bare bliver et løb uden overhalinger, som det ofte har været ved tidligere lejligheder. Hjemme på fabrikken har der været travlhed med at få bilerne gjort klar til det franske GP. Nogle enkelte aerodynamiske ændringer er blevet implementeret, ellers har forberedelserne været rettet mod at det nu er en type bane end det seneste. Man er blevet overhalet af BAR i konstruktørernes mesterskab og både Sauber og Jaguar er ved at nærme sig også. Jordan er ved at være presset. Men måske Fisichella kan overraske med nogle points. En sejr som i Brasilien bliver det nok ikke til.

Dons

Læs mere om:
  • 06/07/03 - Magny-Cours - Formel 1
  •