Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP - preview - top 3

Formel 1 
03/07/03 

Kun en uge efter det europæiske GP på Nürburgring går det løs igen. Denne gang i Frankrig på Magny-Cours.
 

De tre teams i spidsen af feltet er så småt ved at hægte Renault af i topstriden. Men nu gælder det Renaults hjemme GP. Det er klart at Renault især på hjemmebane vil gøre en god figur, men lykkes det uden for megen indblanding af top 3?

Ferrari:
Hos Ferrari var man ikke alt for begejstret efter det europæiske GP. Selv Jean Todt indrømmede at den nye F2003-GA på dagen ikke var hurtig nok. Teamet har kikket på computersimulationer af det nye layout på banen. Til de som ikke ved det, så er opløbsstrækningen ændret, så der er et mere regulært sving når man kører ind på start/mål langsiden. I de seneste år har knebet for Ferrari med at sikre sig pole. Til gengæld har M. Schumacher vundet 3 ud af de seneste 5 løb på banen. Det man bekymrer sig meget om er, at banen ændrer sig meget når temperaturen svinger. Der kræves noget af dækfabrikanterne. Det ene øjeblik er der masser af vejgreb, men stiger temperaturen så, ja så bliver det faktisk et meget glat underlag at køre på. Hos Ferrari er man trods de seneste besværligheder dog ret optimistiske alligevel forud for det franske GP.

Williams:
Williams teamet er næsten ikke til at skyde igennem efter den flotte 1-2 sejr i søndags. Men livet går videre og nu skal der køres i Frankrig. Som hos Ferrari er man klar over dækkenes betydning på denne bane. Men Williams har nært og tæt samarbejde med Michelin og tror på at man har fundet den rigtige compound til denne bane. Men meget afhænger af vejret. Williams har fået megen betydningsfuld støtte fra sine partnere i den senere tid. Det har man kunnet se på resultattavlen. Petrobras har udviklet og leveret en ny benzinblanding - og bare rolig, den er godkendt af FIA - og det har været en stor årsag til den seneste tids succes. Men Williams har også selv haft travlt med chassiset og aerodynamikken. Man er kommet et meget stort skridt videre. Optimismen lever rigtig godt i teamet i denne tid. Kørerne har lidt blandede mening om banen. Ralf Schumacher er ikke så begejstret for den, mens Montoya godt kan li' den. Lad os se hvem der får det resultat med hjem fra Frankrig.

McLaren:
McLaren teamet har noget at revanchere. Efter at Kimi Raikkonen havde sikret sig sin første pole position i Tyskland måtte han desværre udgå. Sidste år lå han til sin første sejr i Formel 1 netop i Frankrig, men så var der noget med noget olie på banen, og så kunne Michael Schumacher smutte forbi og tage sejren i stedet. Til gengæld fik de to McLaren kørere anden og tredjepladsen. Forberedelserne til det franske GP er foregået hjemme i Woking og i Stuttgart hos Mercedes. Tidligere tests for nylig har også været en del af forberedelserne. Man tjekker i denne uge hvad der galt med Kimis motor. Belastningen bliver sikkert lige så stor på Magny-Cours. I ca. halvdelen af tiden på en omgang kører man med fuld gas. Det belaster motorerne meget. Men mon ikke at Mercedes staben har arbejdet hårdt på at finde årsagen. I hvert fald er man fortrøstningsfuld inden det franske GP.

Dons

Læs mere om:
  • 06/07/03 - Magny-Cours - Formel 1
  •