Danish
Touringcar

23/06/03

- men det nødvendige held mangler
I forbindelse med Padborg Open, der blev kørt denne weekend, så var DTC køreren Philip Andersen igen på banen for K-motorsport, i deres Honda Civic Type-R racer.

Weekendens løb var det første løb der blev afholdt på den nye danske motorbane Padborg Park, og da ikke alle kørere havde haft chancen for at teste på banen, så var det med en vis spænding man så frem til løbet.

K-motorsport var et af de få team der havde fået testet på banen, og denne fordel skulle vise sig at være værdifuld for Philip Andersen.
Men det er et skrapt felt i år, og det måtte Philip sande i den fri træning, hvor han sluttede på 16 pladsen, dog under to sekunder bag den hurtigste kører, hvilket viser hvor tæt konkurrencen er i DTC i år.

Philip Andersen gør sig klar til 'dagen arbejde' på Padborg Park.

Tidtagningen gav ikke den plads i 'Super Pole' som Philip havde håbet på, med en tid der var bare 1,513 sekunder langsommere end den førende kører, så placerede han sig på en 17. plads - kampen i DTC er meget tæt,som det her ses.

I søndagens warm-up viste Philip at farten er der både i ham og Honda raceren, han var her på 8. pladsen, kun 0,936 sekund efter førende Henrik Lundgaard, og næsten halvandet sekund hurtigere end teammate Martin Jensen.

Med en startplacering som nummer 17, så startede Philip i den tunge ende af feltet i pre-finalen, nede hvor det som regel går lidt hårdt til når der kæmpes om placeringerne.
Løbet på Padborg Park var ingen undtagelse, og allerede på tredje omgang går det galt. For tredie gang i træk i en pre-finale, får han kørt et forhjulsophæng i stykker af en konkurrent, og må udgå.

Team K-motorsport's mekanikere fik i pausen før selve finalen repareret hjulophænget, men Philip kunne ikke nå ud på startgriden til tiden, så han måtte starte fra pitten efter at alle de 22 andre kørere havde passeret pitudkørslen.
Dette er hårde odds, men viste sig måske alligevel at være til hans fordel, da han på den måde slap helt fri af det store sammenstød der var ved selve starten af løbet, og han kunne uhindret indhente feltet mens der var 'Safety Car' på banen.
Da løbet blev givet frit igen, var der ikke mange omgange at gøre godt med for Philip, men han gav ikke op, og i løbet af de sidste omgange kæmpede han sig op på 13. pladsen i feltet.

Philip Andersen viste en form i finalen, som med en bedre udgangs position, ville have bragt ham op blandt de forreste i klassen.

Så endnu en gang viste Philip Andersen at han har det drive der skal til, men at han mangler det fornødne held, til at det hele går op i en større helhed.
Næste gang DTC feltet skal på banen er den 19. og 20. juli, hvor serien for anden gang i år gæster Sverige ved løbet på Ring Knutstorp.
Men inden da regner teamet med at tage et par dage til Ring Knutstorp for at forberede sig til løbet.