Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Bentley fejrede Le Mans-sejr som i 1927

Le Mans 
20/06/03 

Le MansEfter først at have væltet Paris ved at køre den sejrende Speed 8-racer ad Champs Elysees har Team Bentley nu også indtaget London. I et brag af en fest blev det fem-stjernede Hotel Savoy onsdag aften bragt tilbage til stemningen i 1927, da Bentley også vandt Le Mans og fejrede det på netop Savoy.
 

"Det var helt formidabelt. Bentley havde forsøgt at ramme den gamle tidsånd ved at beordre samme dress code og servere samme menu som for 76 år siden. Desuden var vores vinderbil blevet kørt ind i festsalen, hvilket betød, at dørene først skulle skilles ad. Det voldte nogle problemer, eftersom de heller ikke havde været rørt siden 1927," fortæller Tom Kristensen.

Menuen stod på klar suppe, en fisketallerken, en chanteloupe frappé, en champagne-sorbet, lamme-mignon med kartofler og ærter samt en pærekage til dessert. Hertil blev der serveret gode franske vine.

Humoren var i højsædet gennem hele aftenen, og højdepunktet var, da Bentleys konsulent Derek Bell blev udset som offer af de tre britiske kørere, Johnny Herbert, Mark Blundell og David Brabham.

"Du har været en legende i så mange år, fordi du har vundet Le Mans fem gange. Nu har Tom gjort det samme, og da han er en del yngre og ser bedre ud, vil vi bede dig om øjeblikkeligt at aflevere nøglerne til Bentleys fabrik og dit dyre sponsorur fra Breitling. Men du skal vide, at vi har sat pris på det, du har betydet for britisk motorsport og Bentley, så her har du et Swatch-ur som kompensation," sagde David Brabham, inden Bell til overflod fik en lagkage i hovedet!

"Det var en dejlig aften, hvor det for alvor var til at se, hvad denne sejr betyder for Bentley. Stemningen var løsluppen, men stadig inden for den typisk humoristiske, aristokratiske ånd, som alle forbinder englænderne med. Personligt havde jeg desuden den ære at sidde ved siden af den legendariske Bentley-kører Woolf Barnatos datter Diana. Barnato vandt tre år i træk for teamet tilbage i 1928-30 og var den tids store navn. Diana Barnato er midt i 80'erne, men særdeles åndsfrisk. Hun var med i en konkurrence, hvor hun skulle komme ind og ud af vores vindende Bentley på tid. Hun vandt ikke, men denne kobling mellem de legendariske Bentley Boys fra 1920'erne og vores sejr i weekenden fik de små hår til at rejse sig," siger Tom K, der fredag slutter sin hyldestrunde af i København, hvor han køres gennem byens gader for kl. 16 at ankomme til rådhuset.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •