Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Nasamax skrev historie

Le Mans 
13/06/03 

Le MansDer blev skrevet historie, da Team Nasamax kvalificerede deres racer til løbet. Det er den første racer der kører på bio-ethanol, som slippes løb i weekenden.
 

Det storstilede projekt er dermed nået gennem den første hurdle. De deltager i LMP900-klassen med et Reynard-chassis, og med en Cosworth motor. Det er drivmidlet - bio-ethanol - som er den store overraskelse. "Der er stadig et stort hul mellem os og de forreste racere, men vi bliver hele tiden bedre. Hver gang vi kommer i raceren forbedrer vi os," siger franskmanden Romain Dumas.

Undervejs i kvalifikationen fik Robbie Stirling et mindre chok, da en racer spandt foran ham. "Jeg har ingen ide om hvad der skete. Han kom pludseligt i et spin på alle fire hjul og der var så meget dækrøg at jeg måtte gå efter det eneste sted hvor jeg kunne se igennem. Heldigvis var han holdt op med at spinde og var der ikke længere," siger den canadiske kører der heldigvis ikke blev involveret i et sammenstød.


Romain Dumas - "Hver gang vi kommer i raceren forbedrer vi os."
(Foto: Team Nasamax)

Teamet starter ud fra 21. pladsen med den bedste tid på 3:54,320 - meget tæt på idealet. "Vi nåede næsten vores målsætning. Vi satte vores bedste teoretiske omgang sammen i en computersimulering, og det lå på 3:52, men det ville ikke have gjort nogen forskel for os," siger teamchef John NcNeil. Næste målsætning må herefter være at gennemføre løbet.

Frem mod løbet skilles raceren ad, sådan som det hører sig til, og en ny Cosworth-motor der er klar til de 24 timer bliver lagt i raceren.

Benji

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •