Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom spandt af banen

Le Mans 
13/06/03 

Le MansTom Kristensen endte med at holde i pole position efter sin lynhurtige tid i torsdagens kvalifikation. Men danskeren fik et skræmmende øjeblik i går - han spandt af banen.
 


(Foto: Bentley)

Det skete da han måtte undgå en langsommere kører - han måtte sende sin racer i et spin for ikke at banke sammen med den anden racer. Danskeren hæfter sig dog ved at han er i pole. "Det er stort at få pole position på Le Mans for Bentley. Det har jeg prøvet et par få gange før - at være den hurtigste på den første dag for blot at blive slået den anden - de to sidste år af Dindo. Så I år insisterede jeg på at han var i den samme racer som mig," griner Tom Kristensen.

De to kørere vandt sammen ALMS sidste år og har et godt makkerskab. Derfor peger Tom da også på makkerskabet som det vigtigste for succes i weekenden fremfor enkeltpræstationer. "Racerens præstation og farten som mine holdkammerater har, giver mig sikkerhed forud for løbet. Jeg må også takke Michelin for nogle utrolige dæk," siger han om de kvalifikations-dæk som blot holder to omgange.

Det store britiske håb, Johnny Herbert måtte se sig i skyggen af danskeren - igen! "Mine problemer startede i pitten. Jeg ønskede at komme ud forrest i køen til den anden kvalifikation, men en truck kom i vejen og jeg var låst bag Audi'erne. Jeg forsøgte at lade dem komme så langt foran som muligt på min ud-omgang uden at blive overhalet, men jeg hentede dem stadig i 'Porsche'-kurverne," siger den tidligere Formel 1-kører.

Benji

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •