Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Audi med fremme - men slået af Bentley

Le Mans 
13/06/03 

Le MansDe tre privatindsatte Audi-racere starter fra pæne placeringer, selvom de ikke kunne hamle op med de hurtigere Bentley'er. Alle virker meget tilfredse - Jan Magnussen ærgrede sig dog over ikke at have fået en god omgang!
 

Frank Biela har - sammen med Emmanuele Pirro og Tom Kristensen muligheden for at skrive historie - ingen kører har nemlig vundet løbet fire år i træk. Eftersom de tre kørere er splittet for første gang, er der gode muligheder for at den rekord kan falde. Biela ligger bedst til fra Audi-lejren. "Tredjepladsen på grid'en betyder ikke så meget i et 24-timers løb. Men det er en god følelse at starte så tæt på fronten," siger den tyske kører. Han rykkede op fra en 6. til 3. pladsen i den sidste kvalifikations-session.


Frank Biela ligger til som bedste Audi-kører i feltet efter Bentley
(Foto: Audi Sportspress)

Ny oplevelse har det også været for Mika Salo. "Det er en stor bane, og Audi'en er sjov at køre. I går kørte jeg en hel time i mørket for første gang. Det var en helt ny oplevelse for mig," siger den tidligere finske Formel 1-kører.

En anden Formel 1-kører, og bestemt en hurtig kører, er Jan Magnussen. Han var tæt på at kunne være blevet den bedste Audi-kører, men fik ikke chancen til sidst. "Jeg er sikker på at jeg kunne have kørt hurtigere, men fik ikke en fri omgang," siger en ærgerlig Jan Magnussen der kører raceren som Team Goh indsætter. Jan og co. starter fra 5. pladsen på lørdag.

Selvom Audi ikke slog Bentley, så har de gode muligheder for at være med fremme. Deres benzinøkonomi er bedre end Bentleys, så netop af den grund kan det være en fordel at være lidt langsommere. Spørgsmålet er som om materiellet holder hele vejen, da alle de "kloge" hoveder fra Audi-tiden er rykket videre til Bentley. Om ikke andet er løbet helt åbent!

Benji

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •