Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Var det en omgang eller to?

Le Mans 
14/06/03 

Le Mans-eller når tørsten bliver størst
Når man hører om moderne køreres strenge diæter før og under et Le Mans-løb, er her en lille historie om hvad man kunne slippe af sted med for et halvt århundrede siden.
 

Da løbet genstartede i 1949, var en af deltagerne englænderen Charles Brackenbury. I 1930'erne havde han kørt 4 løb, med to tredjepladser i henholdsvis 1935 og 1939 som bedste resultater. Med andre ord havde han været en ganske kompetent kører, men var nu blevet ældre, mindre skarp - og mere tørstig!

Brackenbury havde fået smag for kaffe og cognac og regnet ud præcis hvor og hvornår han kunne få stillet denne lyst - på Hippodrom-restauranten på Hunaudière-langsiden under træningen forud for løbet.
Godt bekendt med banen som han var, afstemte han sit personlige "pit-stop" så omgangen varede præcis dobbelt så lang tid som hans normale omgangstider. Når teamets tidtager opdagede sådan en omgang (eller var det to omgange?), lignede det mest en fejl fra hans egen side og Brackenbury modsagde ham ikke.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Le Mans - Le Mans
  •