Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Jaguar preview

Formel 1 
11/06/03 

Begge Jaguar biler udgik i Monacos Grand Prix. Årsagen til det har man fået analyseret, og forhåbentlig da, også rettet til det Canadas Grand Prix.
 

Jaguar Racing har sammen med partnerne Cosworth og Pi Research arbejdet hårdt på at finde årsagerne til at begge biler udgik i Monaco. Det skulle nu være rettet og ændringerne er blevet testet på Fords private testbane i Lommel i Belgien.

Mark Webber:
"Montreal er et herligt sted, og for mig, et af de bedste løb. En bane med gode overhalingsmuligheder. Banen mener jeg også passer godt til vores bil. Jeg tilbragte to dage med at teste og vi har fundet årsagerne til at vi begge måtte udgå i Monaco. Jeg har også besøgt både vores egen fabrik og Cosworth og det var dejligt at se at begge steder er alle helt op på mærkerne. Michelin gør det pr. tradition godt i Montreal og vi håber på at få et godt resultat."

Antonio Pizzonia har aldrig været i Canada før og kender overhovedet ikke banen. Men det gør ikke helt så meget, mener han selv.

Antonio Pizzonia:
"Jeg har set banen på tv, og også set hvad andre kørere har udtalt om banen. Mit umiddelbare indtryk er at den ligner Albert Park en del. Dog skal man her være yderst præcis med hvordan man placerer bilen. Jeg håber på at kunne fuldføre dette Grand Prix, modsat det forrige i Monaco. Alt gik godt i dagene op til løber, men så ramte uheldene os under selve løbet."

David Pitchford som nu er manden i den store stol i teamet, siger at man har iagttaget i de seneste par år at køling er et alvorligt problem for mange. Ikke alene skal bremserne køles mere end ellers, men også køling af motorerne er væsentligt. I de seneste par år har man fundet ud af at der på stedet kan være mange pollen i luften, som sætter sig i kølerne og begrænser kølingen af kølervæsken. En ret interessant iagttagelse. Det er ikke en af de sædvanlige forklaringer på et problem, men muligvis rigtig alligevel. Teamet er efter den seneste test meget oppe på mærkerne igen og håber på et godt resultat i det canadiske.

Dons

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •