Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Williams preview

Formel 1 
09/06/03 

Williams teamet tager til Canada med en stor portion selvtillid i bagagen. Sejren i Monaco har løftet hele teamet.
 

Williams teamet vandt den første sejr i Monaco i 20 år. Det har givet et stort løft til teamet. Derfor er man ekstra fortrøstningsfulde forud for det næste GP i Canada som er en helt anden type bane. En bane som faktisk passer bilerne meget bedre end banen i Monaco. Banen er som bekendt en bane med nogle hurtige langsider afbrudt af chikaner, et par langsomme sving og nærmest et hårnålesving. Det gør banen til en bane med kategori af lav til medium downforce. BMW motoren kan her få lov til at strække ud og vise de mange hestekræfter som den har. Williams har tidligere vundet 6 gange i Canada, mens BMW som har taget 2 sejre. Begge partnere ønsker at dette tal bliver øget i næste weekend.

Montoya:
"Naturligvis sætter jeg Canada højt. Sidste år havde jeg pole og førte løbet længe inden jeg måtte udgå fra andenpladsen. Banen passer ganske fint til vores samlede pakke. Vi har i de sidste år lavet gode resultater her. Jeg kan li' at køre her. Det er en kørers bane, ret teknisk og modsat Monaco, så er det til at overhale her."

Ralf Schumacher:
"Jeg ser frem til det canadiske GP. Ikke alene kan jeg li' banen her, men også omgivelserne er perfekte. Der er altid en god stemning her. Jeg er glad på Juan Pablos vegne over sejren i Monaco. Det har givet hele teamet en stor optimisme."

I sidste uge testede Williams både på Silverstone og på Monza. Ralf Schumacher på Silverstone og testkøreren Marc Gene på Monza. Begge kørere arbejde primært med setup arbejde til GP'et i Canada. I teamet er man yderst glade for sejren i Monaco. Man håber på at kunne bygge videre på det i Canada også. Det hænger sammen med at Nordamerika er et ret vigtigt marked for BMW som har inviteret mange gæster på et besøg i pittet i den kommende weekend. Kan man leve op til det gode resultat fra Monaco, er man nået langt i markedsføringen.

Dons

Læs mere om:
  • 15/06/03 - Gilles Villeneuve - Formel 1
  •