Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 1601-2000cc

Flot debutsejr i ny bil

Yokohama Cup
1601-2000cc 

06/06/03 
Yokohama

- og mange andre venter på deres tur øverst på skammelen
Den store Yokohama Cup klasse begynder nu at ligne sig selv igen, den bød endnu engang på masser af drama både på og uden for banen.
 

1. heat
For Anders Byriel og Peter Kristensen starter dramatikken allerede før de kommer på banen.
Trængsel i depotet gør at de to kommer for sent til gridden. Byriels ellers flotte anden startplads, er nu forvandlet til en startplacering som 22., mens Peter Kristensen rykker fra fjerdesidst til 23. og sidste mand.

Per Poulsen udnytter foræringen til at gå i front foran hans efterhånden evige skygge Lars Hein. På de næste pladser følger top-3 i mesterskabsopgøret med Hans Henrik Møller Madsen forrest foran Lars Vendelbo og Klaus Verner.
Mens de fire forreste, Poulsen, Hein, Møller Madsen og Vendelbo, holder deres placeringer til mål, er der mere spænding om de næste pladser.


Per Poulsen kørte sig til en sejr i debutløbet med den nye Renault Megane.
(Foto: Motorsporten.dk)

Michael Skipper Pedersen udbremser Kasper Jensen for enden af publikumslangsiden på fjerde omgang og begynder nu at hente Klaus Verner på femtepladsen. Fire omgange senere er femtepladsen hjemme takket være endnu en sikker udbremsning, denne gang for enden af langsiden. Det er tilsyneladende ikke Klaus Verners dag, for en halv omgang senere smutter også Kasper Jensen forbi.
Nu er det Skipper der er den jagede. På tolvte omgang revancherer Kasper Jensen overhalingen fra tidligere, endda på nøjagtig samme sted for enden af publikumslangsiden. Skipper taber momentum og må også lade Klaus Verner forbi ved samme lejlighed - der køres tæt i denne klasse.
Bag ved disse tre ligger Peter Faaborg og har for første gang i år lejlighed til at vise hvorfor han er forsvarende mester i den lille Yokohama Cup. Presset bagfra bliver dog for stort mod slutningen, da han på de sidste to omgange må lade først David Falch, dernæst Hans Elnegaard forbi. Det er heller ikke rigtigt David Falch løb. Fra en startplacering som nummer tretten kommer han først i top-10 på tiende omgang og kun fordi en ellers velkørende Kim Holmgaard parkerer sin Seat i sandkassen ved udgangen af startsvinget.
På 11. pladsen i mål følger uheldige Anders Byriel. Undervejs har han været i nærkontakt med bl.a. Tom Rørvig Jensen, hvilket bliver takseret med 5 strafsekunder og en efterfølgende 14. plads. Det er dog stadig bedre end Chris Larsens skæbne. Han arver i første omgang Byriels 11. plads, men udelukkes for overhaling i gul flagzone.

2. heat
Per Poulsen kommer endnu engang fra start i front, med Lars Hein og det øvrige felt efter sig.
Kasper Jensen forsøger sig straks hos Hein, men må i stedet lade Anders Byriel komme forbi. Det motiverer tilsyneladende Lars Hein til at passere Per Poulsen på anden omgang og de to kan nu gentage deres duel fra 1. heat, blot i omvendt rækkefølge.


Lars Hein lagde sig i front i andet heat.
(Foto: Motorsporten.dk)

I trænglen på første omgang bliver Michael Skipper Pedersen elimineret med et bukket venstre forhjulsophæng - en gentagelse fra Ring Djursland to uger tidligere. Endnu mere dramatisk bliver det ved starten på sjette omgang. Søren B. Mortensen og Martin Sally Pedersen kæmper om tolvtepladsen, da et lille tap sender Mortensen på en rulletur ud i sandkassen. Det blev dermed afslutningen på en elendig weekend for den tidligere moto-cross kører, der i øvrigt ikke kom til start i første heat.
Heller ikke Skodaerne har heldet med sig. Både Hans Henrik Møller Madsen og Allan Brøchner udgår fra den bagerste del af feltet, mens Chris Larsen slutter på niendepladsen.
Midtvejs i løbet er stillingen følgende:
Lars Hein, Per Poulsen, Anders Byriel, Kasper Jensen, Klaus Verner, Lars Vendelbo og David Falch, alle i hælene på hinanden og med optræk til at noget vil ske. Ved starten på tolvte omgang forsøger Vendelbo en udbremsning af Verner. Kampen imellem de to er så intens, at David Falch kan smutte forbi i al ubemærkethed på vej mod hesteskoen senere samme omgang.
Da målstregen krydses for 14. og næstsidste gang begynder der for alvor at ske rokeringer i front. Kasper Jensen udbremser Anders Byriel i startsvinget og David Falch benytter hullet til at følge med forbi Volvoen.

Kasper Jensen sikrer sig oven i købet et lille hul ned til Falch og Byriel i processen og er godt på vej mod en sikker tredjeplads, da han må trække sig ud af kampen på vej mod hesteskoen.
I nedbremsningen før Ford-kurven går helt galt mellem Anders Byriel, Klaus Verner og Lars Vendelbo. Kollisionen sender både Byriel og Verner på afveje, mens Vendelbo kommer igennem, blot for at blive udelukket fra resultatet.
Byriel kommer hurtigt igen og mister efter Vendelbos eksklusion ingen placeringer og slutter som firer, hvorimod det tager noget længere tid for Klaus Verner at rette skuden op. Nu må han i stedet nøjes med en skuffende 11. plads, dyrbare point fattigere.
Den forsvarende Formel 2000 mester, Poul Isaksen, kører Niels Christiansens Opel Astra ind på en flot femteplads og fik dermed vist bilens potentiale, mens Kim Holmgaard holder sig på asfalten og slutter på sjettepladsen foran Hans Elnegaard og Peter Faaborg.

Der blev efterfølgende protesteret mod Per Poulsen og Hans Henrik Møller Madsens biler. Man må håbe at dette ikke er starten på den farce, klassen udviklede sig til for et år siden på dette tidspunkt.
Sommervarmen bragte tilsyneladende ikke kun bilerne til kogepunktet.

Jesper O. Hansen
 
 

Yokohama Cup 1601-2000cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: