Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Yokohama Cup 0-1600cc

Tætte kampe

Yokohama Cup
0-1600cc 

05/06/03 
Yokohama

- i den lille Yokohama Cup klasse
Juni-løbet på Jyllands-Ringen bød på meget flot og tæt race i Yokohama Cup klassen for biler mellem 0 og 1600 cc3, samt ikke mindst den første sejr til Martin Sally.
 

Heat 1:
Kim Lund Johansen udnytter sin pole til at gå i front foran Dan Träger, Ole Luton og en hurtigstartende Steffen Larsen. Endnu hurtigere startende er dog Bruno Rasmussen, der forvandler sin 15. gridposition til en tiendeplads efter første omgang.


(Foto: Motorsporten.dk)

I det tætte felt bliver pladsen hurtigt for trang for Ole Luton, som havner i sandet i udgangen af Ford-kurven på tredje omgang. Steffen Larsen rykker således op på tredjepladsen efterfulgt af Bjørn Smedegaard Laursen, der ikke tidligere i år er set så langt fremme, og Martin Sally Pedersen, der længe lignede en vinder på Ring Djursland. Sally forsøger flere angreb på Smedegaard, men taber selv bilen i startsvinget på starten af niende omgang og veteranen Klas Høj stryger forbi.
I kampen om førstepladsen forsøger Dan Träger at presse Kim Lund Johansen, men må trække ud af løbet på trettende omgang. Som en lille trøst har Träger på dette tidspunkt sat hurtigste omgangstid i løbet. Steffen Larsen er nu toer, men med blot to omgange tilbage må han lade Bjørn Smedegaard Laursen, Klas Høj og Martin Sally Pedersen passere, før de slutter i nævnte rækkefølge. Per Madsen slutter som sekser foran Bruno Rasmussen. Henrik Thomsen, der fik afkortet sin Peugeot 106'er på Ring Djursland, vender tilbage med en 11. plads.

Heat 2:
1. heats uheldige Ole Luton starter fra pole i andet heat foran Chris Poulsen og Steffen Larsen. Sidstnævnte kan udbremse Poulsen i startsvinget og i hesteskoen passerer han Luton.


(Foto: Motorsporten.dk)

Præcis en omgang senere rammer Chris Poulsen og Ole Luton hinanden og den mesterskabsførende Kim Lund Johansen falder tilbage på 10. pladsen i forsøget på at undvige de to.
Det giver plads til Martin Sally Pedersen og Bjørn Smedegaard Laursen, der nu indleder jagten på den førende Steffen Larsen, der har et forspring på over 3 sekunder. Et forspring der imidlertid fordufter, da safety car'en kommer på banen ved starten på sjette omgang. Dybt begravet i sandet, for enden af langsiden, befinder Jens Kristoffersen sig med hovedet nedad.
Da løbet frigives to omgange senere er Martin Sally nu lige i hælene på Steffen Larsen. Sally presser og Larsen bliver mør. I udgangen af Ford-kurven kommer Steffen Larsen for langt ud og Martin Sally kan stikke indenom på vej mod sin første sejr. En flot oprejsning fra Ring Djursland to uger tidligere. Bag disse to må Smedegaard se sig overhalet i hesteskoen af Henrik Mikkelsen (fra tolvte startposition), da løbet gives frit.
Martin Sally Pedersen vinder, foran Steffen Larsen, Henrik Mikkelsen og Bjørn Smedegaard Laursen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Kampen om femtepladsen afgøres imidlertid først på sidste omgang. Bruno Rasmussen presser sin gule Honda CRX op på indersiden af Henrik Thomsen i startsvinget, men først for enden af publikumslangsiden giver Thomsen sig. Kim Lund Johansen redder en syvendeplads hjem, mens Ole Luton ligeså stille glider igennem rækkerne og slutter som tier efter Klas Høj.

Hondaerne så stærke ud efter tidskørslerne, men de ballasttyngede Peugeot endte hver gang i toppen af løbene og er nu endnu tungere. Skal vi se årets første Hondasejr ved næste løb på Ring Djursland 14.-15. juni?

Jesper O. Hansen
 
 

Yokohama Cup 0-1600cc nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
 Er din virksomhed klar til robotter?