Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3000 - Europa

Kiesa vinder i Monaco

Formel 3000 Euro 
04/06/03 

Den første sejr i Formel 3000 blev lørdag vundet af Nicolas Kiesa. Men sejren var meget heldig. Den førende kører dummede sig gevaldigt.
 

Takket være den svenske kører Björn Wirdheims tankeløshed kunne Nicolas Kiesa køre sejren hjem i Monaco. Svenskeren havde dog også svært ved at finde de rigtige folder i ansigtet frem efter løbet. Men det er lige meget. I statistikkerne vil der fremover stå at det var Nicolas Kiesa der vandt løbet.

Nicolas Kiesa startede løbet fra sjette pladsen. Og meget klogt lod han de andre om at lave fejlene. Björn Wirdheim som havde pole tog straks teten og førte løbet hele vejen igennem, lige undtagen de allersidste meter. De nærmeste konkurrenter til Wirdheim var placeret på de efterfølgende pladser, og de fik nok at se til. Især med hinanden. Ricardo Sperafico måtte i pit på 24 omgang og da han kom ud igen var han en omgang bagefter, men var placeret foran Giorgio Pantano. Da Sperafico kørte i pit rykkede Enrico Toccacelo op på tredjepladsen med Vitantonio Liuzzi på fjerdepladsen. Kiesa fik dermed også en gratis placering opad.

På 35 omgang begynder balladen - og dermed også den positive fremrykning for Kiesa. Toccacelo og Liuzzi kolliderer på vej op mod kasinoet. Det var en ret alvorlig ulykke, men til alt held slap de to kørere uden alvorlige skader. Kiesa som var kommet ret tæt på de to konkurrenter undgår at ramme de vrag og de mange vragdele på banen. Pga. af uheldet kommer der sikkerhedsbil på banen indtil banen igen er klar. Kort efter at løbet igen er givet frit lykkedes det med stor tåbelighed for Sperafico at få Pantano kørt af banen. Dermed rykkede Kiesa op på andenpladsen. Sperafico fik løb efter fortjeneste og blev diskvalificeret.

Men så er det at løbet er ved at være slut og Wirdheim begår en utilgivelig fejl. På opløbsstrækningen kører han ind til pitmuren for at modtage hyldesten for sejren fra teamet. Men han glemmer at han ikke har passeret målstregen. Det korte øjeblik han holder stille ved pitmuren, bruger Kiesa til at indhente og overhale Wirdheim. Kiesa passerer målstregen 0,8 sekund foran Wirdheim. Flot af Kiesa der kørte et yderst fornuftigt løb og undgik at komme i kontakt med autoværnet på den meget smalle bane. Ligeså dumt var det af Wirdheim.

For Kiesas holdkammerat varede løbet ikke ret længe. Phil Gieber fik ikke kørt ret mange meter før han spandt rundt og ramte autoværnet og så var det slut. Med sejren er Nicolas Kiesa rykket op på femtepladsen i mesterskabet. Sejren var tiltrængt for Kiesa som har haft adskillige dumme uheld med bilen i de første løb.

Dons

Læs mere om:
  • Nicolas Kiesa
  •