Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

En blandet fornøjelse for Ferrari i Monaco

Formel 1 
03/06/03 

Man kan sige at det var to op og en ned for Ferrari efter søndagens Grand Prix i det mondæne Monaco. For fansene en skuffelse.
 

To op og en ned. Det var hvad Ferrari fik ud af det søndag eftermiddag i Monaco. Michael Schumacher forbedrede sin startposition med to placeringer, mens Rubens Barrichello gled en plads ned. Det må være skuffende for Ferrari teamet. Men mon ikke at man havde valgt en lidt forkert strategi til kvalifikationen?

Michael Schumacher var ene om at vise flaget for Ferrari. Barrichellos præstation er næsten ikke værd at skrive om. Michael Schumacher havde kvalificeret sig som nr. fem efter kvalifikationen, og Barrichello som syver. Man kan undre sig over hvad der gik galt for den ellers næsten suveræne F2003-GA. Teamet havde tilsyneladende valgt at køre kvalifikationen med en god portion benzin ombord i bilerne. Det gjorde dem selvfølgelig langsommere, men kunne have givet en fordel i et længere første stint i selve løbet. Men nogle omgange efter sikkerhedsbilen var måske med til at ødelægge den lagte strategi. Selvfølgelig kan andre faktorer også have spillet ind. Var det de rigtige dæk man havde valgt i samarbejde med Bridgestone?

Michael Schumacher:
"At gå fra femtepladsen til tredjepladsen i Monaco er rimelig godt. Jeg kunne sige at hvis ikke jeg var blevet fanget bag Trulli tidligt i løbet så kunne jeg have sluttet bedre. Men vores strategi var lagt an på at køre et langt første stint, og det betyder at jeg måtte have mere benzin i bilen og derfor lå jeg bag ham. Undervejs var der ved flere lejligheder ikke muligt at presse så meget på som jeg kunne ønske. Det virkede som om at det samlede indtryk af bilen ikke var godt nok. Jeg nød jagten i den sidste del af løbet hvor jeg virkelig prøvede at presse på. De to forreste var ret tæt på hinanden, der var en chance for at de måske kunne ødelægge det for hinanden. Vi har set det igen i denne weekend at konkurrencen er blevet meget tættere i år.

Barrichello:
"Jeg har egentlig ikke så meget at sige. Det var en skuffelse. Hver gang det var mulighed for at avancere var der for meget trafik, så jeg fik aldrig vist hvad bilen kan, for den kan meget. Det er umuligt at overhale på denne bane, så jeg kunne ikke gøre noget ved min placering."

De to ledende figurer i teamet, Ross Brawn og Jean Todt, var begge noget skuffede over resultatet, som betyder at Ferrari og kørerne blev sat lidt tilbage i de to pointsstillinger. Ross Brawn erkender dog at man nok skulle have kørt kvalifikationen på en anden måde. Jean Todt lagde mærke til at de biler som startede i de fire forreste rækker alle endte i pointene, dog ikke som i startrækkefølgen. Todt bemærker også at generelt er konkurrencen blevet tættere og mere lige. I hvert fald kan man sige at de fire top teams i år alle ligger væsentligt tættere end specielt sidste år. Men mon ikke Ferrari skal have kikket lidt på hvad der for deres del gik galt? I hvert fald siger Jean Todt at de næste uger skal gå med hårdt arbejde med at udvikle og forbedre F2003-GA yderligere.

Dons

Læs mere om:
  • 01/06/03 - Monte Carlo - Formel 1
  •