Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

3 på stribe for Michael Schumacher

Formel 1 
20/05/03 

Michael Schumacher er på vej tilbage mod tronen igen for alvor. Med 3 sejre på stribe er han nu kun 2 points efter Kimi Raikkonen.
 

Det blev noget af et dramatisk løb for Michael Schumacher. Starten gik planmæssigt. Han bragte sig hurtigt i front - næsten som vanligt. Men så begyndte dramatikken. Ved det første pitstop kom der ild ved påfyldningstudsen. Det benzin som løb ud, gik der ild i. Men teamets brandmænd var hurtig ude og fik slukket ilden. I mens så man Michael Schumacher sidde iskold uden synlige reaktioner i bilen, vente på at blive sendt af sted igen. Og af sted gik det. Det tabte skulle indhentes. Montoya og Raikkonen var imellem tiden kommet i front. Jagten på første pladsen blev genoptaget. Straks blev Raikkonen sat under pres. Montoya begyndte at køre langsommere. Hans motor kunne ikke mere og gik op i røg, samtidig overhalede Michael Schumacher Kimi Raikkonen og første pladsen var tilbageerobret.

Men det dramatiske islæt var ikke væk. Fernando Alonso skred ud i det første sving da hans motor sagde stop. Motoren tabte olie på banen, men ingen advarsler om at banen kunne være glat blev givet. Det betød at Schumacher ramte noget olie og bilen skred ud, men han nåede at redde situationen. Og så var det "kun" at køre i mål.

Rubens Barrichello så man ikke så meget til. Kun i den sidste del af løbet hvor han nåede op til Raikkonen, var der fokus på Barrichello. Begge kørere mistede en del tid i deres første pitstop. Tankanlægget til Barrichellos bil virkede ikke så man måtte bruge Schumachers. Det kostede en del tid for Barrichello. Og mon ikke man med god samvittighed kan sige at defekten på tankanlægget kostede Barrichello andenpladsen. En anden faktor spiller dog også ind. Barrichello erkendte bagefter at han havde valgt de forkerte dæk, og nok kunne have klaret det noget bedre hvis han havde valgt rigtigt.

Ferraris ejere, Fiat, var ved søndagens løb repræsenteret på banen ved nye præsident, Umberto Agnelli. Teamet var derfor glade for at kunne præsentere Umberto Agnelli for et godt resultat trods vanskelighederne i pittet som man havde undervejs. Ferrari går nu i gang med forberedelserne til Monacos Grand Prix om små to uger.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •