Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Button på vej frem

Formel 1 
20/05/03 

Noget tyder på at Jenson Button begynder at køre fra Jacques Villeneuve. Han har nu et forspring på 5 points til Villeneuve.
 

Jenson Buttons fjerdeplads i Østrig var BARs bedste placering i år. Button kørte vel nærmest et fejlfrit løb. Blot mangler speeden i bilen i forhold de røde Ferrari'er. Det var tydeligt da Button kom i en sandwich mellem de Ferrari'erne efter et pitstop. Der gik ikke lang tid før han var distanceret af de to. Fjerdepladsen var samtidig en tangering af hans hidtil bedste resultat i Formel 1.

Derimod var JV mere end almindelig uheldig - igen. Denne gang var det elektronikken i rattet på bilen som var skyld i hans dårlige resultat. I løbet af det første stint begyndte det at svigte. Han anede faktisk ikke hvilket gear han kørte i altid. Omdrejningsbegrænseren man bruger i pittet virkede heller ikke. Ved hans andet pitstop kunne man se at bilen stallede et par gange. Man skiftede så rattet, men JV måtte vente på at systemet skulle resettes inden det virkede igen.

Jenson Button:
"Jeg nød virkelig mit løb. Det er rart at være med helt fremme igen. Jeg havde nogle fremragende pitstops som var medvirkende til at bringe frem. Jeg havde en smule overstyring i bilen, men det var ikke noget der betød noget særligt."

Jacques Villeneuve:
"Jeg havde problemer næsten hele vejen gennem løbet. Elektronikken i rattet slog fra allerede på første omgang mener jeg. Intet virkede, så jeg måtte klare alt manuelt. Jeg havde ingen ide om hvilket gear jeg kørte i osv. Først ved det andet pitstop fik jeg skiftet rattet, men det kostede en masse tid. Jeg blev en omgang bagefter, og så er der ikke så meget at gøre. Jeg har nu haft problemer i 4 af de 6 løb. Det er ved at være meget frustrerende. Vi kommer jo ikke meget videre i udviklingen af bilen i racetrim, når sådanne ting opstår. Men jeg føler at vi trods alt er på vej fremad."

JV kørte faktisk i Top 6 da han fik sit langvarige pitstop. At holde en så godt som manuelt betjent bil i den position er vel ikke så ringe endda. Teamet var glade for Buttons flotte resultat, men også ærgerlig over at JV fik dette uheld. Begge biler lå til placeringer i pointene, men sådan skulle det ikke være. Teamet tager nu til Valencia banen for at forberede sig til næste løb i Monaco.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •