Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Motorfejl stoppede Alonso

Formel 1 
18/05/03 

Jarno Trulli var eneste Renault der kom i mål i dag. Alonso var udsat for et motorhavari og måtte udgå. Et point til teamet holder dem á points med Williams.
 

Stemningen var ikke ret god hos Renault efter søndagens østrigske Grand Prix. En elendig kvalifikation for kometen Fernando Alonso gjorde at han måtte starte næstsidst. Teamet valgte i stedet at lade ham starte fra pitlane. Det skete bl.a. fordi løbsbilen havde problemer med motoren. Altså måtte Alonso starte i reservebilen. Det viste sig senere at den heller ikke kunne klare strabadserne og Alonso måtte udgå.

Alonso:
"Jeg startede løbet fra pitlane i reservebilen. Jeg formåede at køre godt op igennem feltet. Ét stop strategien viste sig at være rigtig. Jeg var kommet op på 8 pladsen da jeg måtte udgå pga. et motorproblem. Det er første gang at jeg ikke har fuldført et løb i denne sæson, og forhåbentligt er det det sidste. Vi viste i dag at vi var konkurrencedygtige på en bane som egentligt ikke passer til os, så vi er fortrøstningsfulde forud for de næste løb."

Trulli:
"Det var et hårdt løb. Jeg lavede en fejl da det begyndte at regne. Jeg tabte bilen i det første sving og det kostede nogle placeringer. Senere blev jeg holdt op af noget trafik, de forankørende var alle langsommere end mig, og så besluttede teamet at skifte strategi. Takket være den blev det muligt for mig at komme længere frem. Dog føltes bilen ikke helt rigtig efter det første pitstop, så jeg kunne ikke forbedre mig så hurtigt som jeg ønskede. Én 8 plads er ikke så dårligt selvom at jeg havde håbet på noget bedre."

Hos teamledelsen var der ingen begejstring. Det eneste man var glade for var det ene point som Trulli trods alt fik kørt hjem. Den nye motor fra Renault viste sig ikke at leve op til de forventninger man havde til den. Måske der man kunne finde den største skuffelse.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •