Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Overlegen sejr til Schumacher

Formel 1 
18/05/03 

Den regerende verdensmester vandt en overlegen sejr i Det Østrigske Grand Prix. På papiret vandt han 3.362 sekunder ned til Raikkonen, men virkeligheden var en anden. Hele løbet igennem var Schumachers Ferrari i en klasse for sig selv.
 

Det blev i særdeleshed understreget af, at det var et alt andet end problemfrit løb for Schumacher. Ved det første pitstop gik der ild i noget af benzinen og mekanikeren måtte til at lege med brandslukningsudstyr, mens Schumacher blev siddende i bilen.

Raikkonen hang, hårdt presset af Barrichello, fast i andenpladsen mod slutningen af løbet, og er dermed fortsat nr. 1 i kampen om VM. Nu kun to point efter Schumacher. Men det var tydeligt at han på ingen måde kunne følge trit med Schumacher i dag.

Om Montoya kunne have dryppet lidt malurt i Schumachers champagne må tilgengæld stå hen i det uvisse. Columbianeren udgik med motorproblemer omkring halvvejs i løbet, mens han førte. Faktisk virkede det til, på det tidspunkt, at han måske kunne have fulgt med den toptunede Ferrari. Desværre en duel vi aldrig fik set.

Men sådan var der mange andre ting, vi ikke fik set. Generelt have tv-produceren et talent til at klippe til noget andet, ligesom der var ved at ske noget spændende! Schumachers overhaling af Raikkonen, mangler f.eks. i skrivende stund stadig at få sin TV-premiere.

Løbet startede ganske dramatisk. Først ville Da Matta gerne blive holdende, og så blev der viftet med det gule flag. I andet forsøg, ville Da Matta, der nu holdt bagest, stadig ikke med, og endnu engang blev der viftet med gule flag. Først i 3. forsøg lykkedes det at få løbet i gang. Men efter et par hundrede meters langside trak Verstappen ind til siden og parkerede sin Minardi. Og så kom der safety car.

Men den kom så tidligt, at den vist egentlig ikke kom til at spille anden rolle, end at Schumachers forspring skrumpede ind. Regn kom der også, men så lidt, så det kunne være lige meget.

Det mest sindsoprivende var dog Ferraris lille bål i pitten, og deres ihærdige forsøg på at reparere udstyret inden næste runde pitstop. På banen skete der ikke meget og mest nede blandt dem der kæmpede om 10. pladsen. De fleste kørte på en to-stops strategi, hvilket i det store hele udlignede sig selv. Ferrari var uheldig på det område, udover branden ved Schumachers stop, så havde de også problemer med Barrichellos bil. Villeneuve mistede sandsynligvis point på start vanskeligheder efter en optankning.

Ralf Schumacher forsøgte at sætte lidt kolorit på løbet, da han mod slutningen var en tur på geologiske felt studier. Alligevel fik han hentet tre uimponerende point for en sjette plads. Button derimod kan være godt tilfreds sin 4. plads, mens en 5. plads til Coulthard er en noget lunken placering for skotten. Webber og Trulli hentede de sidste to pointgivende pladser.

Østrig 2003 er et løb der om få år ikke vil få ret mange linjer i historiebøgerne. Og den lille brand var alligevel ikke noget, når man sammenligner med Verstappens oplevelser i Tyskland tilbage i 1994. Om 14 dage går det løs i Monaco, og hvem ved, gaderne der har før skabt vældig dramatik. Man kan da håbe...

Tiderne fra løbet

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •