Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Schumacher snupper pole

Formel 1 
17/05/03 

På trods af, hvad der på TV lignede en udskridning, kunne den regerende verdensmester Michael Schumacher lørdag eftermiddag sikre sig pole til morgendagens Østrigske Grand Prix.
 

Med kun sølle 0.039 sekund var Schumacher til allersidst alligevel hurtigere end Raikkonen, der indtil da havde præsteret den bedste omgang på banen. Som nr. 3 kom Juan Pabolo Montoya.

Efter en tidskørsel fredag hvor der havde været mange positive overrsaskelser; Webber, Villeneuve, Button, blev lørdagen i stedet præget af skuffelser. Den eneste positive overraskelse var Nick Heidfeld der tidligt satte sin tid, og som kun blev overgået af det de tre hurtigste.

Skuffelserne var tilgengæld mange. De tre fornævnte overraskelser fra fredag, skuffede alle med jævne præstationer og kørerfejl. Button endre som nr. 7 og var den bedste af dem. Alonso skuffede også med en vældig botanik tur, hvor han dog holdt bilen i gang, men der var ikke noget at gøre. Havde det ikke været for Verstappen der sluttede uden en tid, havde Alonso startet bagest. Nu er han dog trods alt nr. 19

David Coulthard meldte sig også under fanerne blandt de der lavede fejl. På vej ind i sidste sving ramte han kerben og strøg for langt ind over afkørselsarealet, og nåede også at banke jord op, inden han vendte tilbage til asfalten. Og netop den jord måtte de følgende biler så slås med.

Pizzonia stod for dagens anden lille overraskelse med en tid der gav ham pladsen som nr. 8. Flot kørt af en mand, der dagligt kan læse i avisen at han er på vej ud.

Ralf Schumacher der startede først, efter ikke at have sat nogen tid i går, skuffede også, med en startplacering som nr. 10.

Umiddelbart så det ikke ud til at der var den store forskel i de forskellige bilers benzinmængde, så pitstop strategien i morgen ser ud til at blive ens for alle.

Men ellers kan vi glæde os til en duel mellem de to førende kørere i VM, allerede fra grønt lys, og man kunne godt forestille sig de to have travlt med at vise den anden og omverdenen hvem der bestemmer! Og Montoya på 3. pladsen er garanteret ikke tilfreds med en tilskuer plads til kampen om hverken sejren eller om første sving.

Tider fra kvalifikationen

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •