Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Østrigs GP - Sauber preview

Formel 1 
14/05/03 

Det østrigske GP bliver næsten et tredje hjemme GP for de tyske fans. Sauber har to af fire tyske kørere i teamet.
 

Sauber har Nick Heidfeld og Frentzen som kørere. Og med brødrene Schumacher i feltet også, er det oplagt for de mange tyske fans, at tage turen over grænsen til Østrig.

Frentzen måtte udgå i Spanien, mens Heidfeld fuldførte dog uden at få points. Sauber trænger snart til lidt points igen, og hvorfor ikke lade det ske i Østrig. Nick Heidfeld plejer at kvalificere sig rimelig godt på A1-Ring og det kunne godt lade sig gøre i år også. Det virker som at banen passer ret godt til Sauber bilerne, dog ikke altid i selve racet.

I sidste uge var Sauber på Paul Ricard i Frankrig for at teste. De har dog ikke oplyst så meget om resultatet af testen, men mon ikke at de sædvanlige ting som aerodynamik, dæk og bremser er blevet testet godt og grundigt. Det er i hvert fald meget vigtige ting at have i orden på A1-Ring. Banen har nogle meget lange lige strækninger hvor man skal have så høj fart som muligt. Til gengæld kræver flere sving en god del downforce. Nedbremsningerne for enden af de hurtige stræk kræver nogle gode bremser. Det bliver lidt af en balanceakt at finde det rigtige setup til banen.

Kørerne er enige om at banen er som en slags hjemmebane. Der kommer pr. tradition rigtig mange tyskere til denne bane, og så er Sauber hjemmehørende i det andet naboland Svejts. Både Heidfeld og Frentzen er ret glade for banen, som man kan køre stærkt på. Til gengæld skal man også være ekstra påpasselig i de snævre kurver som banen også har. De glæder sig til udfordringen.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •