Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Østrigs GP - Toyota preview

Formel 1 
14/05/03 

Toyota tjente sæsonens første points i Spanien for små 2 uger siden. Det skal der bygges videre på. Nu har man noget at gå efter.
 

Jublen var stor hos Toyota efter det spanske GP, men få dage efter kaldte arbejdet igen. Toyota testede i sidste uge på hjemmebanen Paul Ricard. Og der blev kørt virkelig meget. De tre kørere kørte i alt godt 2200 testkilometre, så tingene er gennemprøvet før det går løs i Østrig. Fokus i sidste uge var sat på test af Michelin dækkene, en større stabilitet i og med bilen, og ikke mindst test af bremser. Det er noget der bliver stærkt brug for på A1-Ring.

A1-Ring er udstyret med nogle gode lange stræk, hvor der skal bremses godt ned til de efterfølgende ret tætte sving. De fleste sving på A1-Ring er ret langsomme så farten skal godt ned, og det belaster selvfølgelig bremserne.

Olivier Panis har flere gange før kørt på A1-Ring og kender banens karakteristik. Derimod har Cristiano da Matta aldrig kørt her før. Han får brug for under de fri træningssessioner at få kørt så meget som muligt, og så lytte til hvad både Olivier Panis og Ricardo Zonta har at fortælle om banen.

Sidste år kvalificerede Toyota sig på 10 og 14 pladsen. Det håber man på at kunne gøre bedre i år, især efter teamets første succes i år i Spanien. Sidste år sluttede bilerne på 8 og 9 pladsen. Og Toyota teamet håber at det også kan gøres bedre i år. Pointene skal hjem - også selvom man i år giver points til og med 8 pladsen.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •