Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Østrigs GP - Williams preview

Formel 1 
11/05/03 

Williams teamet prøver at lægge det noget skuffende resultat - i deres øjne - fra Spanien bag sig. I stedet er man i fuld gang med forberedelserne til det næste GP.
 

Det næste GP løber af stabelen i Østrig om en god uges tid. I den forløbne uge har der ikke været tid til at slappe af. Teamet tog til Frankrig til Paul Ricard hvor man primært har testet bremser, dæk og affjedring på bilerne. Ligeledes har der været udført noget aerodynamisk testarbejde. Ralf Schumacher og Marc Gene har forestået testen i denne uge.

Teamet håber på at kunne gøre det bedre end sidste år hvor Montoya og R. Schumacher kørte sig ind på henholdsvis 3 og 4 pladsen. Selve forarbejdet for teamet skulle gerne være lidt lettere end i Spanien. Setuppet er knapt så krævende selvom det igen bliver et spørgsmål om kompromisser. A1-Ring har nogle gode lange stræk, men også nogle ret drilske skarpe sving. Til gengæld har Williams i BMW motoren masser af hestekræfter til at bringe bilerne op af specielt den lange strækning efter første sving. Den er mere stejl end det ser ud til på tv, og så er den lang. Dog ikke som i Belgien efter Eau Rouge.

Det er Ralf Schumachers hjemmebane nu, i og med at han som bekendt er bosat i Østrig. Det er sidste gang der køres løb i denne omgang. Tobaksreklamering bliver forbudt i Østrig ligesom i Belgien før EU's eget forbud træder i kraft. Desværre kan man sige, for de fleste teams er glade for banen, som ligger i meget smukke omgivelser i de Styriske bjerge.

Testarbejdet forud for det østrigske GP, har været meget fokuseret på bremserne. Man så Ralf Schumacher have visse problemer med at kontrollere bremserne i det spanske GP. Flere gange blokerede for bremserne, specielt når han var under pres. Også tidligere har Williams bilerne haft lidt tendens til at låse hjulene under nedbremsning. Om det så er bremsebalancen det er galt med eller andre ting. Det prøver teamet i øjeblikket at finde ud af. Men generelt er man ret fortrøstningsfuld forud for det østrigske GP.

Dons

Læs mere om:
  • 18/05/03 - A1-Ring - Formel 1
  •