Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bridgestone Presents The Champ Car World Series Powered by Ford

Bourdais fik sin første sejr

CCWS 
07/05/03 

Løbsrapport fra Brands Hatch
Mandag kørtes den fjerde afdeling af Bridgestone Presents The Champ Car World Series Powered by Ford, eller CCWS som det kan forkortes. Sejren gik til Formel 3000-mesteren Sebastien Bourdais. Han dominerede løbet, hvor de eneste værdige konkurrenter var den førende Paul Tracy og Bruno Junqueira.
 

Paul Tracy havde ellers for første gang sat pole position foran Bourdais, og holdt sig da også i front. Især det første 'Paddock' sving var meget hektisk hvor flere kørere præsterede et par udskridtninger undervejs. Derefter faldt løbet i intensitet og det var meget statisk. Oppe foran cirkulerede Tracy, Bourdais og Junqueira rundt - alle med pæn afstand til hinanden.

Den første runde pitstop fik dog betydning. Her var Tracys hold ikke så hurtige som folkene fra Newman/Haas og derfor kom Bourdais ud foran Tracy og fortsat med Bruno Junqueira på 3. pladsen. Den anden runde pitstop ventede, og her begyndte problemerne for Paul Tracy. Der kom røg fra bagenden af raceren og på 118. omgang var det slut - der ville gearkassen ikke mere. Dermed var Bourdais forholdsvis sikker i front, da Junqueira aldrig kom tæt på og efter 165 omgange kunne han køre over mållinien som 'Kongen af England'.


Paul Tracy førte feltet an i den historiske tilbagevenden til Brands Hatch - men udgik
(Foto: Ford)

Mario Dominquez fik en lidt heldig 3. plads, men ikke desto mindre opmuntrende for mexicaneren. Oriol Servia kørte sig også til en god 4. plads for Patrick Racing. Skuffende var det dog at den lokale helt, Darren Manning sluttede nede på 10. pladsen - en omgang efter vinderen.

Ellers var løbet ikke den store oplevelse - hvor der blev kørt på den korte udgave af banen. Flere af kørerne har allerede ytret at det måske nok vil være mere fordelagtigt at forsøge sig på den større bane, som dog skal gøre mere sikker hvis der skal køres CCWS-løb der i fremtiden.


Første sejr i CCWS til Bourdais der nu for alvor får hentet nogle point
(Foto: Ford)

Resultatet af CCWS-løbet på Brands Hatch

Nr.KørerTeamTid
1.Sebastien BourdaisNewman-Haas165 omg
2.Bruno JunqueiraNewman-Haas+ 7,835s
3.Mario DominguezTeam Herdez+ 11,524s
4.Oriol ServiaPatrick Racing+ 14,385s
5.Patrick CarpentierPlayers Forsythe+ 15,035s
6.Michel Jourdain JrTeam Rahal+ 30,703s
7.Roberto MorenoTeam Herdez+ 36,997s
8.Alex TaglianiRocketsports+ 38,762s
9.Mario HaberfeldConquest+ 1 omg
10.Darren ManningWalker Racing+ 1 omg
11.Patrick LemariePK Racing+ 2 omg
12.Adrian FernandezFernandez Racing+ 2 omg
13.Joel CamathiasDale Coyne+ 2 omg
14.Tiago MonteiroFittipaldi+ 2 omg
15.Rodolfo LavinWalker Racing+ 3 omg
16.Ryan Hunter-RayTeam Johansson+ 3 omg
udgPaul TracyPlayers Forsythe+ 47 omg
udgAlex YoongDale Coyne+ 87 omg
udgJimmy VasserTeam Johansson+ 164 omg

Hurtige kommentarer fra kørerne

Sebastien Bourdais
"Jeg vidste forud for løbet af jeg virkelig behøvede at gennemføre og score nogle point, og jeg sagde til mig selv at jeg ikke ville køre raceren til det yderste for at vinde, og det kom til os alligeve."

Bruno Junqueira
"Jeg sparede på benzin det meste af dagen og håbede at pitstoppene ville falde ud til min fordel. Jeg er glad for at være kommet frem i pointene, men det var ikke fordi jeg ønskede at der skulle ske noget med Paul Tracy. Jeg er tættere på nu, men ved at hvis jeg skal vinde mesterskabet, skal jeg til at hente nogle sejre."

Mario Dominguez
"Jeg vil gerne sige at det er stort at køre race her på Brands Hatch - en bane med så meget historie og hvor så mange legender er blevet skabt... Det var en god slutning for teamet, men det er kun starten af det som skal komme til os."


De tre første på podiet - Bourdais, Junqueira og Dominguez
(Foto: Ford)

Oriol Servia
"Vi har haft noget uheld i år, men i dag fik vi samlet alt og fik et meget godt resultat. Det føles godt at være i top-5 efter det som skete for os i de tre første løb."

Patrick Carpentier
"At slutte som nummer fem har aldrig været mit mål, men når man ser på hvordan weekenden gik, som en af de sidste i feltet i træning og i midten ved kvalifikationen, tager jeg 5. pladsen. Tingene skal nok ske og sæsonen er ung."

Michel Jourdain Jr
"Det var en meget lang dag derude. Det meste af dagen fokuserede jeg på mit benzinforbrug, da jeg forsøgte at spare benzin. Af en eller anden grund havde vi et problem hvor jeg enten ville spare for meget benzin elelr ikke være hurtig nok, eller også ville jeg være for hurtig og ikke have benzin nok."

Roberto Moreno
"Vi spillede på to forskellige strategier på de to racere. Vi satsede på at der ikke kom nogle gul-faser, og hvis det skete ville vi nok have sluttet som 3'er eller 4'er."

Mario Haberfeld
"Teamet forbedrede raceren gennem hele weekenden, og det var godt igen at slutte i top-10. Raceren var meget svær lørdag, men vi gjorde pæne fremskridt weekenden igennem."

Darren Manning
"Efter at have været hurtigst i træningen lørdag, er det lidt skuffende at blive nummer ti. Det er en skam at vi ikke fik et top-5 resultat foran hjemmepublikummet. Det var fedt at se tilskuerpladserne pakket og at have støtte fra min hjemby."

Adrian Fernandez
"Det var ikke en god dag. Jeg fik en god start og så skete der noget - jeg ved ikke om jeg blev ramt eller ej - da jeg var på vej ind i 'Paddock'. Jeg var tæt på at miste den og kørte næsten ud i sandet, og det kostede et par placeringer."

Rodolfo Lavin
"Det er en meget krævende bane. Den holder hele tiden en til ilden. Jeg er meget glad for at gennemføre løbet. Nu skal vi arbejde på kvalifikationen til de næste løb."

Paul Tracy
"Vi havde problemer med gearkassen i løbet. Nogle gange skiftede den helt af sig selv... At komme herfra uden point gør meget ondt. Det er aldrig godt at give point som det her. Det fjerner enhver føring som vi havde i stillingen. Ud over at være meget skuffende, så koster det også ikke at gennemføre."

Stillingen i mesterskabet

1. Paul Tracy - 65 pts
2. Bruno Junqueira - 54 pts
3. Michel Jourdain Jr - 42 pts
4. Adrian Fernandez - 29 pts
5. Patrick Carpentier - 28 pts
6. Sebastien Bourdais - 27 pts

Benji

Læs mere om:
  • 04/05/03 - Brands Hatch - CART
  •