Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Formula 1000

Västkustloppet venter for Aquila Formel 1000

Aquila F1000 
09/07/24 

Aquila Formula 1000Aquila Formula 1000, Nordens førende entry-level-serie i formelracing, går ind i anden halvdel af sæsonen, når de skal køre ved det klassiske Västkustloppet.
 

Efter en intens start på sæsonen er det tid til det femte ud af otte løb i dette års mesterskab, hvor Aquila Formel 1000 denne gang slutter sig til V8 Thunder Car, Radical og Formula Nordic i den traditionelle Västkust-klassiker.


(Foto: Racefoto.se)

Richard Olson topper både junior- og rookie-mesterskaberne efter den sidste afdeling i Ljungbyhed. Der kunne Viktor Karlsson, der førte mesterskabet efter åbningsløbet, nappe Olsons føring. Det håber Karlsson at bygge videre på i Falkenberg.

- Jeg vil have den fart og kørsel, jeg havde på Ljungbyhed, og være i hvert fald top tre, siger Viktor Karlsson.


(Foto: Racefoto.se)

Alex Gustafsson er kun seks point efter Viktor Karlsson i klassementet forud for Västkustloppet. Den värmlandsk indfødte kørte i den forgangne ​​weekend med ved åbningsløbet i NXT Gen Cup på Norisring i Tyskland med flere topplaceringer, og kommer retur til Falkenberg præcis et år efter, at han fik sin racerdebut.

Uden for de tre bedste i tabellen, jages der point af blandt andet Oscar Mellstig, Fredrik Lindholm og Christian Lovén der alle kørte med en stærk indsats under den seneste afdeling i Ljungbyhed.


(Foto: Racefoto.se)

Rookien Louise Larsson, der ligesom Alex Gustafsson kommer til Aquila fra NXT Gen Cup, har haft en hård start på sæsonen med mange tekniske problemer. Med en ny motor i bilen håber Larsson, at heldet vil vende.

- Sidste løb virkede vores motor ikke, selvom den var ny. Jeg startede 3 sekunder efter, og ved udgangen af ​​weekenden var jeg 6,6 sekunder efter. Nu har vi fået ny motor i, og håber heldet er med os tredje gang. Vi har også fået rettet bilen op efter et uheld. Falkenberg Motorbana er en rigtig sjov bane, jeg håber bare at bil og motor er på min side. I så fald tror jeg, det kan blive en rigtig god weekend, siger Louise Larsson.


(Foto: Racefoto.se)

Efter to stærke weekender har den regerende mester Kevin Suenson taget et mere fast greb om føringen i Seniormesterskabet. Danskeren har et hul på 77 point til den nærmeste konkurrent Andreas Skatteboe, Andreas der også har en opadgående formkurve.

- Holdet og jeg vil gerne forsøge at hente så mange point som muligt. Vi skal ikke nødvendigvis vinde, men pointene er det vigtigste. Vi er halvvejs i sæsonen, og det ser godt ud lige nu. Men alt kan ske, så vi bliver ved, siger Kevin Suenson.


(Foto: Racefoto.se)

Västkustloppet starter på fredag ​​med test og kvalifikation. Lørdag kører Aquila Formel 1000 sit første løb, og afslutter søndag med de sidste to løb.

Der sendes live på Aquila Formel 1000's Youtube kanal og på svenskbilsporttv.se

Se mesterskabs stillingen i Aquila Formel 1000

Kalender 2024

4-5 maj: Race 1, Mantorp Park - Vårracet
31 maj-2 juni: Race 2, Gelleråsen Arena - Gelleråsloppet
14-16 juni: Race 3, Falkenbergs Motorbana
29-30 juni: Race 4, Ljungbyheds Motorbana
11-14 juli: Race 5, Falkenbergs Motorbana - Västkustloppet
9-11 august: Race 6, Gelleråsen Arena
30 august-1 september: Race 7, Kinnekulle Ring
13-14 september: Race 8, Ring Knutstorp - Newsrace

Aquila Formula 1000


Læs mere om:
  • Falkenberg
  • 14/07/24 - Falkenberg - Aquila F1000
  •