Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing sendt ud af kampen på Imola

ELMS 
09/07/24 

Det danske Ferrari-hold sluttede på en niendeplads i tredje afdeling af European Le Mans Series efter et udfordrende løb, hvor en påkørsel fra en LMP3-racer sendte danskerne ud af kampen om et topresultat.
 


(Foto: Xynamic)

Håbet om et topresultat i tredje afdeling af EM for sportsvogne, European Le Mans Series, brast for Formula Racing, som måtte tage til takke med en niendeplads i søndagens firetimersløb på Imola. Blot én time og syv minutter inde i løbet blev Johnny Laursen ramt af en LMP3-racer og sendt ud i den italienske racerbane dybe grus, hvilket reelt endte kampen for Ferrari-holdet.


(Foto: Xynamic)

– Det var en ærgerlig episode. Vi holdt en sjetteplads, da Johnny (Laursen, red.) i sit andet stint ret umotiveret blev påkørt på indersiden i et sving. Desværre endte bilen i gruset og skulle trækkes fri, hvilket kostede os halvanden omgang og sendte os ud af kampen. På den positive side havde vi denne gang en hurtig bil, og dét må vi fokusere på frem til næste afdeling, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Xynamic)

Det var holdets faste besætning, Conrad Laursen og Johnny Laursen samt den danske Ferrari-fabrikskører og nybagte Le Mans-vinder, Nicklas Nielsen, som stillede til start i firetimersløbet på den italienske racerbane.


(Foto: Xynamic)

– Jeg synes, vi gjorde det rigtig godt, indtil vi blev ramt. Det var lidt træls, for nu at sige det på godt dansk, for bilen var stærk, og vi kunne uden tvivl have kæmpet med om et godt resultat. Nogle gange er tingene bare lidt ude af ens hænder, og man er enormt uheldig, og dét var vi denne gang. Det vigtigste er, at vi var konkurrencedygtige. Vi tager revanche i næste løb, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Xynamic)

– Det var en hård kamp at komme tilbage igen efter uheldet. GT3-feltet er ekstremt hårdt, og når først du er ude af spillet, er det de andres fejl, som skal få dig tilbage i positionen igen, så heldige var vi ikke. Generelt synes jeg, at vi kæmpede godt, vi havde god fart, og hele holdet fortjente et bedre resultat, siger Conrad Laursen.


(Foto: Xynamic)

– Der var ikke så meget at gøre, desværre. Jeg fik et puf på det mest kritiske sted i svinget og røg i gruset. Heldigvis var det ikke værre, end at vi kunne fortsætte løbet, men det var en tam fornøjelse. Det var en skam, for vi havde god pace denne weekend og følte os stærke nok til et topresultat. Vi tager nederlaget og ser frem mod næste udfordring, lyder det fra Johnny Laursen.


(Foto: Xynamic)

Med niendepladsen på Imola dumper Formula Racing fra en fjerdeplads til en sjetteplads i den samlede GT3-stilling. Med tre afdelinger endnu har det danske trekløver dog stadig gode muligheder for at vende tilbage til toppen af mesterskabet. Næste afdeling afvikles på belgiske Spa-Francorchamps den 23.-25. august.


Formula Racing sendt ud af kampen på Imola.
(Foto: Xynamic)
Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Imola
  • 07/07/24 - Imola - ELMS
  •