Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Skuffelsen kan mærkes efter Imola

ELMS 
08/07/24 

Hverken kvalifikationen eller fire timers-løbet på Imola gik i nærheden af planen for Malthe Jakobsen og COOL Racing.
 


(Foto: Twentyonecreations)

Alle sejl var sat ind for at lave et stærkt resultat i tredje afdeling af European Le Mans Series, og farten var også med den hurtige trio i træningerne. De høje ambitioner blev der dog spændt ben for i kvalifikationen, hvor et rødt flag kostede dyrt:

- Vi blev fanget på det mest uheldige sted, da det røde flag kom, så vi var bagerst i køen af biler, da kvalifikationen blev givet fri igen - og man sætter ikke de bedste omgangstider når alle de andre biler kører foran, fortæller Malthe Jakobsen, som trods alt kunne starte søndagens løb fra femtepladsen.

Men heller ikke løbet gik efter planen. Først spandt Lorenzo Fluxa rundt og satte tid til, og da Paul-Loup Chatin satte tempoet højt for at indhente det tabte, sluttede løbet med et brag:


(Foto: Twentyonecreations)

- Paul-Loup havde virkelig fart på, men en af de langsommere biler misforstod ham på vej ind i et sving, så hvor han troede at han gav plads, bankede han i stedet lige ind i siden på ham. Bilen fik bukket en styrestang og røg direkte ud i dækbarrieren - heldigvis uden at Paul-Loup kom noget til fortæller Malthe Jakobsen, der helt naturligt er skuffet over ikke bare dagen, men hele weekenden:

- Jeg havde virkelig set frem til den her weekend. Imola er en fantastisk racerbane, som jeg tror at vi kunne have gjort det rigtig godt på. Vi var uheldige i kvalfikationen, men at jeg slet ikke nåede at køre en meter i selve løbet, det er meget frustrerende … helt vildt faktisk, lyder det ærligt fra den hurtige thybo.

Heldigvis er der ikke meget tid til at dvæle ved skuffelsen. Allerede mandag indfinder Malthe Jakobsen sig ved Peugeot Sport i Paris, hvor der skal arbejdes videre i simulatoren. Tirsdag og onsdag går turen tilbage til Italien og et par dages testkørsler med COOL Racing. Og derefter starter sommerferien for den travle Hypercar-reservekører.

Næste racerløb for Malthe Jakobsen bliver fjerde afdeling af European Le Mans Series på Spa-Francorchamps. Løbet køres den 24-25. august.

Jakobsen Motorsport


Læs mere om:
  • Malthe Jakobsen
  • Imola
  • 07/07/24 - Imola - ELMS
  •