Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar racing

Simon Birch på podiet i ADAC GT4 Germany på Norisring

Sportscar racing 
08/07/24 

Den 17årige Simon Birch fra Ikast rejste i onsdags til Nürnberg for at køre på en for ham uprøvet bane - Norisring.
 

Norisring er en bybane - hvilket betyder meget af banen er omkranset af betonvægge og foregår på almindelig vej der er spærret af til racet.

Simon Birch kører sammen med hans tyske makker Denny Berndt for Razoon - More than racing i en Porsche Cayman GT4 med 510 hk.

Fredag var der testdag og Simon Birch viste at han også på en bybane er rigtig hurtig, leverede tider i top 3.

Lørdag var der tidstagning og her leverer Simon Birch en meget hurtig tid som P2 og starter derfor fra forreste række til race 1.

Simon Birch får lavet en rigtig god start men efter få omgange bliver han påkørt af en konkurrent og punkterer, så han må desværre i pit og have nyt dæk på, så selvom både Simon Birch og makkeren Denny Berndt kører virkelig stærkt, har de desværre mistet for meget ved det ekstra pitstop til at nå indenfor placering.

Til race 2 er det makkeren Denny Berndt der skal sætte tiden - og med en P4 er de begge klar på at gå efter en plads på podiet.

Søndag eftermiddag kørte de race 2, Denny Berndt startede i bilen og kørte bilen hurtigt og sikkert frem til pitskifte. Pitskiftet sidder lige i skabet og Simon Birch overtager bilen og kommer på banen som P2 - under 1 sek efter P1.

Simon Birch er sulten og flere gange er han helt oppe ved 1eren, men det lykkes ikke at komme forbi på den svære bane, hvor et hjul udenfor banen ikke blot er lidt græs eller grus, men vil være et møde med en betonmur.

Simon Birch fortæller:
ADAC GT4 Germany er en ekstremt stærk serie. Så jeg er ovenud glad for podiet. Men det bliver bestemt ikke vores sidste podie plads. Jeg har aldrig kørt på en bybane før. Norisring er en bemærkelsesværdig racerbane og meget sjov. Duellen med 1eren var fantastisk og virkelig meget tæt - desværre endte det ikke til vores fordel.

Louise Kristensen


Læs mere om:
  • Simon Birch Kristensen
  • Norisring
  •