Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Formula Racing vil tilbage i kampen på Imola

ELMS 
05/07/24 

Det danske Ferrari-hold fra Lyngby sigter efter en tilbagevenden til toppen af GT3-mesterskabet, når tredje afdeling af European Le Mans Series finder sted på italienske Imola den kommende weekend.
 


(Foto: Xynamic)

Efter at have gennemført årets 24-timersløb Le Mans på en ottendeplads i GT3-klassen, fortsætter Conrad Laursen og Johnny Laursen nu kampen i European Le Mans Series, når tredje afdeling af 2024-mesterskabet flages grønt på Imola den kommende weekend. Her er Formula Racing-drengene tilbage i den faste holdopsætning med Ferrari-fabrikskøreren og den nybagte Le Mans-vinder Nicklas Nielsen som tredje medlem.


(Foto: Xynamic)

Formula Racing triumferede i sæsonåbneren i Barcelona i foråret, hvor det danske Ferrari-hold tog sejren i den helt nye GT3-kategori, mens anden afdeling på Paul Ricard blev til en niendeplads. Holdet ligger nu på en fjerdeplads i GT3-mesterskabet.


(Foto: Xynamic)

– Vi ser frem til at genoptage kampen i European Le Mans Series. Vores sejr i første afdeling var en kæmpe motivation for hele holdet, men med 30 kilo succesballast var anden afdeling til gengæld en udfordring for os. Denne weekend skal vi tilbage i kampen igen, og efter vores tests tidligere på ugen virker det til, at vi igen er konkurrencedygtige på farten, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.


(Foto: Xynamic)

– Jeg ser frem til at vende tilbage til Formula Racing og European Le Mans Series efter nogle gode weekender, først på Le Mans med min største præstation nogensinde, og allerede ugen efter på Watkins Glen, hvor jeg sikrede en LMP2-sejr i den amerikanske IMSA-serie. Jeg håber at fortsætte bølgen sammen med Conrad og Johnny (Laursen, red.), især på en bane som Imola, som jo nærmest er et hjemmebaneløb for et Ferrari-hold, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Xynamic)

Mens Nicklas Nielsen kørte først over stregen i den franske klassiker bag rattet af sin Ferrari 499P Hypercar, markerede Conrad Laursen sig også i 24-timersløbet. Ikke blot var den 18-årige racerkører den yngste deltager i årets felt – den unge Le Mans-rookie sikrede også løbets hurtigste omgangstid i GT3-klassen.


(Foto: Xynamic)

– Le Mans har givet mig en masse langdistanceerfaring og ekstra motivation, som jeg bestemt vil drage nytte af på Imola. Som altid i ELMS-serien bliver det et hårdt løb, for konkurrencen er benhård i GT3-klassen, og med et stort italiensk publikum er der ekstra store forventninger til de kørere, som sidder i en Ferrari, lyder det fra Conrad Laursen.


(Foto: Xynamic)

– Vi var stærke i sæsonpremieren på Barcelona, men vi blev udfordret i anden afdeling på Paul Ricard. Opgaven denne weekend bliver at vinde det tabte igen og komme tilbage i kampen om mesterskabet. Vi glæder os til at komme i gang igen, lyder det fra Johnny Laursen.


(Foto: Xynamic)

Tredje afdeling af 2024-udgaven af European Le Mans Series på Imola skydes i gang med de indledende træningssessioner fredag den 5. juli. Kvalifikationen afvikles lørdag den 6. juli klokken 14.35, mens det fire timer lange sportsvognsløb flages grønt søndag den 7. juli klokken 11.30. Løbet kan følges live på YouTube.

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Conrad Laursen
  • Johnny Laursen
  • Nicklas Nielsen
  • Formula Racing
  • Imola
  • 07/07/24 - Imola - ELMS
  •