Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4

Mikkel Gaarde Pedersen: ”Det er ikke min yndlingsbane”

Formel 4 
03/07/24 

I weekenden genoptager Mikkel Gaarde Pedersen kampen om det spanske Formel 4-mesterskab, men det er ikke i Spanien, at det kommer til at ske. Det er i stedet i Sydfrankrig, at tredje afdeling af årets mesterskab køres. Helt præcist på Paul Ricard-banen øst for Marseilles.
 


15-årige Mikkel Gaarde Pedersen starter i tredje afdeling af det spanske Formel 4-mesterskab
(Foto: GP Racing)

”Det er ikke min yndlingsbane,” siger Mikkel Gaarde Pedersen om banen, der i sin oprindelige udformning var kendetegnet ved en meget lang langside. ”Den er ikke så fed at køre på som nogle af de andre baner, der er med i mesterskabet.”

”Det går lidt for meget lige ud, selv om der er en chikane på langsiden. Det er nogle lange sving, hvor man skal køre hurtigt ind og rulle gennem svingene. Svinget efter langsiden er nemt at køre. Det er bare klampen i bund, men resten af banen har mange sektioner, som er teknisk svære.”

Den 15-årige racerkører fra Egernsund havde tidligere på året en testdag på banen, men det skete i en racerbil, som viste sig at have en fejl.

”Nu skal jeg heldigvis køre i min normal racerbil, som jeg ved virker,” siger han. ”Men det var ikke kun den dårlige bil, som gjorde, at jeg ikke fik så meget ud af testen. Det meste af testen fandt sted i regnvejr. Jeg fik kun to sessioner i tørvejr, så jeg har ikke det bedste udgangspunkt. Vi må tage det, som det kommer.”


Det er en speciel bane, der venter Mikkel Gaarde Pedersen
(Foto: GP Racing)

Hele syv gange skal Mikkel Gaarde Pedersen på banen gennem weekenden. Lørdag formiddag gælder det to træninger, inden der om eftermiddagen køres en tidtagning forud for weekendens første løb, der starter 17.05. Søndagen indledes med en ny tidtagning, mens dagens to løb har start henholdsvis 11.50 og 15.30.

GP Racing

Følg løbene live på Youtube: youtube.com/@F4SpanishChampionship


Læs mere om:
  • Mikkel Gaarde Pedersen
  • Paul Ricard
  •