Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Lundgaard skifter team

Diverse 
02/07/24 

Jubilæumsløbet på Spa blev en ny kæmpe triumf for dansk bilsport. På Red Bull Ring vendte lykken endelig for Kevin Magnussen, og så skifter Christian Lundgaard arbejdsgiver.
 

Christian Lundgaard skifter team
Efter tre sæsoner i IndyCar for RLL Racing skifter 22-årige Christian Lundgaard i 2025 til Arrow McLaren. Det bekræftes bl.a. af seriens hjemmeside. Lundgaard erstatter den tidligere F1-kører og Indy 500 vinder Alexander Rossi, og bliver således holdkammerat med Pato O’Ward og Nolan Siegel. Skiftet indikerer at danskeren har mistet troen på at RLL kan levere hvad de har lovet: en tilbagevenden til toppen i IndyCar. Sæsonen 2023 forløb ellers lovende med østjyden ”best of the rest” efter de fire topteams Penske, Chip Ganassi, Andretti Autosport og netop Arrow McLaren. Ja faktisk sluttede Lundgaard efter bl.a. en sejr i Toronto som P8 i stillingen foran alle Andrettis kørere; noget der blev bemærket. Men hvad der skulle have været et sidste skridt fremad for RLL i indeværende sæson har vist sig at være en skuffelse; faktisk klarer teamet sig i år dårligere.

Som navnet antyder ejes Arrow McLaren af McLaren Racing Ltd, med Zak Brown som CEO. På den måde bliver danskeren indirekte holdkammerat med Lando Norris og Oscar Piastri i F1. O’Ward er officiel reservekører for McLaren F1, og har deltaget i flere fredags-træninger; en kendsgerning der næppe er gået Christians næse forbi.

McLaren-navnet er ikke nyt i IndyCar sammenhæng. Tilbage i halvfjerdserne vandt mærket Indy 500 hele tre gange, men forlod scenen og vendte ikke tilbage før 2017, hvor det blev til et mislykket forsøg på at vinde Indy 500 med Fernando Alonso. I 2020 indgik man så et samarbejde med Arrow Schmidt-Peterson Motorsport, der nu er blevet til et rent McLaren projekt under navnet Arrow McLaren.

Kæmpe dansk triumf i 24 Hours of Spa
The DaneTrain med Marco Sørensen og Nicki Thiim blev til stor glæde for danske fans genforenet inden 2024, efter at have været adskilt i et par år. Det skete for deltagelse i løbsserien GT World Challenge Europe i den nye Aston Martin GT3-racer.

Og de to karismatiske jyder skulle ikke vente længe før den næste store, fælles triumf kom i hus. For tredje gang på kun fem år kunne danske kørere lade sig hylde øverst på sejrsskamlen i det legendariske 24-timers løb for GT3 på selveste Spa-Francorchamps, da de sammen med italienske Drudi vandt jubilæumsløbet (første løb kørt 1924).

Nicki og Marco har to gange sikret VM i GTE sammen, og undervejs vundet tre afdelinger af WEC, men bortset fra en klassesejr i Nürburgring 24 i 2018 er det første gang DaneTrain har vundet et 24-timers løb sammen. Sejren kommer på et udmærket tidspunkt; Aston Martin skal i løbet af i år sammensætte det hold der skal køre de to nye Valkyries i WEC 2025.

Skal vi virkelig have seks danskere i HyperCar næste år?

Lykken vendt for Kevin?
Efter måneder med frustrationer og sort uheld smilede lykkens gudinde endelig på Kevin Magnussen i Østrigs Grand Prix. På Red Bull Ring leverede danskeren en fejlfri præstation; først ved at vinde ”B-klassen” i lørdagens sprintrace (P9), og søndag blev det P8 i hovedløbet. Da Nico Hulkenberg samtidig sluttede P6 kunne Haas sætte tiltrængte points ind på kontoen.

Løbet vil også blive husket for et intermezzo mellem Lando Norris og Max Verstappen, der kolliderede i kamp om føringen. George Russell sagde tak og snuppede en overraskende sejr til Mercedes.

Noter

- Med DaneTrains sejr på Spa var det tredje weekend i træk danske kørere vandt et stort, internationalt sportsvognsløb.

- Sidste uge skrev vi om Millenium-generationen (Generation Y) der bl.a. inkluderer DaneTrain. Med weekendens sejr på Spa skulle artiklen allerede nu glædeligvis opdateres.
Se bbn-consult.dk/millenium-generationen

- De nye kerbs på Red Bull Ring virkede stort set efter hensigten. En stribe grus 1,5 m. fra banekanten var alt der skulle til, og denne simple løsning har John Nielsen foreslået i flere år. Måske er der et takkebrev på vej til ”Super John”?

- Kevin Magnussen og F1 er i aktion allerede næste weekend, denne gang gælder det Silverstone.

- IndyCar med Christian R og Christian L er også aktiv, på banen i Mid Ohio.

- På Imola er ELMS klar med tredje afdeling af mesterskabet. Her er seks danskere til start.

- FIAs nye CEO Natalie Robyn holdt mindre end et år på posten. Nu er hun også væk.

Se eller gense evt. bbn-consult.dk/historien-om-indycar

Bo Baltzer Nielsen
BBN Consult


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Kevin Magnussen
  • Marco L. Sørensen
  • Nicki Thiim
  • Nicki Thiim og Marco Sørensen sejrer med Aston Martin på Spa
  •