Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Kvalifikationen er vigtig selvom løbet er langt

ELMS 
02/07/24 

Høje temperaturer og en ny teamkammerat er hvad Malthe Jakobsen kan se frem til, når tredje afdeling af European Le Mans Series køres i weekenden.
 


(Foto: Twentyonecreations)

Efter et nervepirrende Le Mans er Malthe Jakobsen klar til at kæmpe videre om Europamesterskabet. På Autodromo Enzo e Dino Ferrari er der lagt op til en varm og udfordrende weekend på en af de berømte, gammeldags racerbaner:

- Det er rart at skulle i gang igen. Imola er en rigtig klassiker, og fordi banen er så snæver og svær at overhale på, håber jeg at vi kan være med helt fremme i kvalifikationen, fortæller Malthe Jakobsen, som sidst kørte løb på Imola i 2022.

Som en ekstra detalje er Ritomo Miyata i denne weekend udskiftet med Alpine Hypercar-køreren Paul-Loup Chatin. Den japanske teamkammerat deltager også i Formel 2 og står over weekendens løb for at fokusere på formelbilerne. Afløseren er til gengæld også dygtig:


(Foto: Twentyonecreations)

- Paul-Loup har masser af stærke resultater med i bagagen fra LMP2, så jeg er ikke i tvivl om at vi også står stærkt i denne weekend. Vi skal bare fortsætte det gode arbejde og så have en smule held med os i løbet, siger Malthe Jakobsen.

Varmen bliver også en faktor i weekendens fire timers-løb. Med forventede temperaturer op mod 32 grader kommer koncentrationsevnen, væskeindtaget - og dækkene på prøve:

- Det kan godt blive en udfordring med dækkene, hvis vi rammer de høje temperaturer, men det er noget som er regnet ind i vores forberedelser. Vi er gode på strategien, så det gør bestemt ikke noget, hvis forholdene bliver svære, siger Malthe Jakobsen.

4 Hours of Imola kan ses live på live.europeanlemansseries.com/en fra klokken 11.30 på søndag.

Jakobsen Motorsport


Læs mere om:
  • Malthe Jakobsen
  • Imola
  • 07/07/24 - Imola - ELMS
  •