Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Nymark går på sommerferie i føring

Super GT
Danmark 

25/06/24 

Super GT DanmarkNymark Racing fik kørt en masse gode point på kontoen, da 2024 sæsonens 3. afdeling af Selected Car Group Super GT Danmark blev kørt på Ring Djursland.
 

Både Frederik Nymark og Alex Maansen kom til weekenden som førende i henholdsvis det generelle og Am mesterskabet, og målet var helt klart at kunne gå på sommerferie i de samme positioner.


(Foto: Motorsporten.dk)

Vejrguderne drillede gennem lørdagen, for der var kommet en del regn mellem lørdag og søndag, stadig fugtig, da den første træning skulle køres lørdag formiddag.

Frederik valgte at pitte efter nogle få omgange, da han havde kørt hundredevis af omgange på banen, og han hellere ville spare lidt på dækkene. Alex derimod debuterede på banen, så han fik kørt 12 træningsomgange, uden for alvor at presse på.

Banen var næsten tør inden den anden frie træning – men så kom der lige en regnbyge igen, og så var alle tilbage på regndæk. Planen var egentlig at få kørt en masse omgange, men desværre endte Maansen i gruset på den første flyvende omgang, så der ikke var mere træning for ham. Nymark gav lidt mere gas, og satte 5. hurtigste tid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Banen var tørret op til kvalifikationen, men da det var første gang i weekenden på slicks, var det lidt et hop ind i det ukendte. Det lykkedes Frederik at sætte 4. hurtigste tid af alle, mens Alex satte 9. hurtigste tid i feltet. Da man vender rundt på top-8 i startrækkefølgen til heat 1, var det så startposition 5 til Frederik, mens Alex lige nøjagtig gik glip af første startposition.

Starten på heat 1 blev rimelig dramatisk, da flere kørere gnubbede skærme på vej mod Sving 1. Heldigvis holdt begge kørere sig ude af tumulten, og trods lette skader på Frederiks bil, kørte han en 3. plads hjem, sluttede Alex’s løb desværre i gruset, få omgange før mål.

Top-8 blev vendt igen til løb 2, men de 19 omgange blev kørt uden de store positionsskift, bortset fra at Alex vandt et par placeringer.


Alex Maansen
(Foto: Motorsporten.dk)

Til finalen startede Frederik P4, mens Alex startede P9.

Der skete ting og sager på den første omgang, hvor der var kontakt mellem to biler forrest i feltet, men til alt held slap begge Nymark Racing kørere uskadt udenom, og endda med Frederik på en andenplads, som han holdt fra start til slut i heatet. Alex kom hjem på en generel 8. plads.


Mark Bossen
(Foto: Motorsporten.dk)

Den 3. kører i teamet, Mark Bossen, deltog i Grand Prix Tours Super 2L klassen, hvor han havde et lille besøg i sandkassen i den anden fri træning. Han kørte sig til 16. startposition i kvalifikationen, i det 19-bils store felt, og herefter 16’er i både heat 1 og 2, inden han sluttede finalen som 15’er. En god, lærerig weekend for den unge kører, som stadig er ved at vende sig til baghjulstræk, efter at have kørt en forhjulstrukken Renault Clio 3 i forgangene sæson.


(Foto: Motorsporten.dk)

Efter alle pointene blev gjort op, kunne Nymark Racing glæde sig over at være trukket længere i front af Super GT mesterskabet, efter stabil kørsel weekenden igennem. Frederik er nu 16 point foran nummer to i stillingen. Også i teammesterskabet, er holdet trukket længere væk fra forfølgerne.

I Am mesterskabet kostede turen i sandkassen i heat 1 desværre føringen, men han er nu toer med 22 point optil førstepladsen – og heldigvis et pænt forspring til tredjepladsen.

Mark Bossen fik point i alle fire pointgivende sessioner, og er aktuelt 17’er i Super 2L stillingen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nu er der sommerferie for Nymark Racing. Den næste opgave bliver Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen den 16.-18. august,


Læs mere om:
  • Alex Maansen
  • Frederik Nymark
  • Mark Bossen
  • Nymark Racing
  • Ring Djursland
  • 23/06/24 - Ring Djursland - Super 2L Danmark
  • 23/06/24 - Ring Djursland - Super GT Danmark
  •