Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Humørbomben Theis Kroot fik sin første sejr

Legends Car Cup 
25/06/24 

Legends Car CupI sin mesterskabsafdeling nummer 36 kom sønderjyden endelig til tops
Det var tilbage i 2019, at Theis Kroot, Sønderborg, for første gang stillede til start i Legend Car Cuppen. Forinden havde han prøvet lidt af hvert indenfor bilsporten. Han var nået til tops i Rotax Max-klassen i karting og havde taget en nordtysk titel i stockcar, men lørdag fik han på Ring Djursland et nyt trofæ til samlingen.
 

I sin løbsweekend nummer 36 kunne han nemlig endelig tage sin længe ventede første sejr i Legend Car Cuppen, hvor han på første omgang kørte sig forbi debutanten Patrick Gam Nielsen, Them, og veteranen Jens Østergaard Frederiksen, Vrå, og vandt. Jublen hos den sønderjyske humørbombe med de hollandske rødder var herefter ikke til at stoppe, og det forstår man godt. Det var tidligere blevet til podiebesøg, men ikke på det allerøverste trin.


Med en knyttet næve fejrede Theis Kroot sin første løbssejr. Senere kom begge arme i brug
(Foto: Stumpphoto)

I toppen af feltet af feltet var den forsvarende mester Kevin Verner, Silkeborg, ellers tilbage efter skuffelsen på FDM Jyllandsringen. Fejlen på bilen var fundet, og han kunne placere sig foran Joachim Lee Holmstoel, Silkeborg, som dog stadig fører an i mesterskabet. Men de to fætre blev også budt op til dans af Michael Søvang Christensen, Grindsted, indtil han i finalen måtte køre ind til siden.

”Lige efter at jeg havde overhalet Kevin Verner, begyndte motoren at sætte ud,” fortæller 2018-mesteren. ”Nogle bolte til kardanakslen var knækket, og det fik hele racerbilen til at ryste så meget, at gearcuttet blev påvirket og motoren derfor fik udsættere. Min bagende var meget urolig i Skoven, når der pludselig var udsættere. Jeg fik slået gearcuttet fra, men det rystede så meget og til sidst var det slut. Det var virkelig ærgerligt, når jeg nu havde fået så godt fat i de to fætre.”


”Det var virkelig ærgerligt,” sagde Michael Søvang Christensen, som i finalen måtte trække sig med en teknisk defekt
(Foto: Stumpphoto)

Michael Christensen var ikke den eneste kører, som på Ring Djursland var på vej mod et godt resultat, da heldet gik imod ham. Samme skæbne overgik også Anders Eriksen, Hadsten.

Han var bedste mand blandt deltagerne med de ældre, fircylindrede motorer i tidtagningen. Var bedst i første heat og gentog præstationen i andet heat, for så at ryge i sandkassen i det tredje og afsluttende heat. Alligevel blev bedste kører i en fircylindret bil også en Eriksen i tredje heat. Det var sønnike Mathias Eriksen, Hadsten, som her tog sejren i sin første start i denne sæson.

Køreren, der kom tættest på en maksimumscore i sin klasse, var Lars Bohnensach Ebbesen, Varde, der i alle tre heats krydsede målstregen som bedste masterskører. Men han fik kun næstbedste score i tidtagningen, for her var Dennis Ladefoged, Hylke, hurtigst. Men i første løb blev østjyden sammen med flere andre involveret i en kollision i løbets indledende fase og måtte derfor bruge resten af weekenden på at indhente noget af det fortabte.

www.legendscup.dk

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Theis Kroot
  • Ring Djursland
  • 23/06/24 - Ring Djursland - Legends Car Cup
  •