Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Malthe Jakobsen er klar til sit andet 24 timers Le Mans

FIA WEC 
06/06/24 

World Endurance ChampionshipFredag starter Le Mans-ugen for Malthe Jakobsen, der ser frem til sit andet 24 timers-løb på den legendariske racerbane.
 


(Foto: Twentyonecreations)

Efter debuten i fjor, hvor den 20-årige thybo sikrede andenpladsen i LMP2 PRO/Am-klassen med COOL Racing, er han i år rykket til den generelle LMP2-klasse sammen med teamkammeraterne, japanske Ritomo Miyata og spanske Lorenzo Fluxa. En vinderkombination, hvis du spørger racerkøreren fra Sennels:

- Der er ingen tvivl om, at vi har et stærkt hold. Selvom de to andre får deres debut i år, er det nogle dygtige kørere, som både kan køre stærkt og passe på bilen. COOL Racing var stærke sidste år, og i år tror jeg på at vi har et hold, både i bilen og inde i pitten, som kan kæmpe med om sejren i klassen, siger Malthe Jakobsen, der glæder sig enormt til at være tilbage på Le Mans:


(Foto: Twentyonecreations)

- Le Mans er det største løb overhovedet, og det holder nok ikke op med at være en kæmpe begivenhed for os racerkørere nogensinde. Løbet i sig selv er stort, og når du så tilsætter over 300.000 fans og hele cirkusset omkring det … det er en stor oplevelse at være del af, siger han.

Til gengæld er det en Malthe Jakobsen, der tager hul på sit andet Le Mans med meget mere ro i sindet end for et år siden. For selvom det langt fra var hans første 24 timers-løb, var nerverne og presset at føle i 2023. Sådan er det ikke i år:

- Der vil altid være et stort pres, når man kører Le Mans. Sidste år var det meget overvældende med al opmærksomheden og alle de ting, der foregik når jeg ikke skulle køre, så det handlede rigtig meget om at fokusere på at køre, spise og hvile, så jeg var klar til at køre igen. Jeg tror, jeg kommer til at nyde det lidt mere denne gang, fortæller Malthe Jakobsen, der også har fået mange flere kilometers LMP2-kørsel i kroppen siden da.


(Foto: Twentyonecreations)

Arbejdet i simulatoren med Team Peugeot TotalEnergies har også fyldt en del i optakten til årets Le Mans. Den danske reservekører har været en vigtig del af finjusteringerne af det franske bilmærkes 2024-racer, og i starten af denne uge stod han for at gennemføre den såkaldte “roll out”-test af den ene bil forud for Le Mans.

- Jeg har haft mange timer i simulatoren de sidste par måneder, hvor vi har arbejdet med at finde den bedste opsætning til Le Mans. Det var fedt at få lov til at køre roll out-testen forleden og mærke de ændringer, vi har fundet frem til i simulatoren, i virkeligheden, og jeg tror at teamet er et godt sted til 24 timers-løbet, siger Malthe.

Årets 24 timers Le Mans starter officielt fredag med teknisk kontrol af bilerne og teamfotografering midt i Le Mans by. Søndag køres den officielle test, før træninger og kvalifikation køres fra onsdag.

24H Le Mans 2024 vises på Eurosport og TV2. Foto: Twentyonecreations

Jakobsen Motorsport


Læs mere om:
  • Malthe Jakobsen
  • Le Mans
  • 16/06/24 - Le Mans - FIA WEC - FIA VM
  •