Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Kvalifikationen bliver afgørende på Portimaõ

Eurocup-3 
06/06/24 

Theodor Jensen har planen klar til weekendens afdeling af Eurocup3-mesterskabet som køres på den portugisiske Formel 1-bane, Portimaõ.
 


(Foto: Fotocar13)

Det bliver en travl weekend for den hurtige randrusianer. Der er nemlig kommet et ekstra løb på programmet efter den drivvåde weekend på Spa-Francorchamps:

- Det er lykkedes arrangørerne at give os et erstatningsløb i stedet for det, der blev aflyst i Belgien. Det er super fedt, men det betyder bare, at kvalifikationen bliver endnu vigtigere end den plejer, fortæller Theodor Jensen.

For hvor der normalt køres en kvalifikation til hvert løb, kommer den næstbedste omgangstid i første kvalifikation til at definere startrækkefølgen til det ekstra løb. Og det stiller krav:


(Foto: Fotocar13)

- Vi har i forvejen ikke meget tid til at få sat en god omgangstid, og nu skal vi altså have to gode omgangstider i samme session. Det bliver en udfordring, men det gør ikke noget. Jeg tror faktisk at det bliver meget sjovt, siger Theodor Jensen.

Banen er også en mundfuld med svære svingkombinationer og store højdeforskelle. Theodor havde et par dages testkørsler på banen i efteråret, og forventningerne er høje:

- Jeg trænede der et par dage med en LMP3-bil sidste år, og jeg tror kun at den bliver sjovere og mere krævende i en Eurocup3-racer. Den er virkelig godt designet, og vi bør få noget godt racerløb ud af det. Jeg tror måske også, at jeg kan tage endnu et skridt fremad i placeringerne; det er i hvert fald ambitionen, lover den østjyske racerkører.

Løbene i Eurocup3 på Portimaõ kan følges live på Youtube: 
https://www.youtube.com/@eurocup-3/streams

Theodor Jensen Racing


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Portimão
  • 09/06/24 - Portimão - Eurocup-3
  •