Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

DS3 Cup vender tilbage til Rudskogen

DS3 Cup 
03/06/24 

DS3 CupTredje afdeling af årets mesterskab køres på den norske racerbane i denne weekend.
 

Og selvom det langt fra er første gang at den danske mærkeklasse tager turen til Norges mest imponerende racerbane, er det nyt land for mange af deltagerne. Der er til deres held flere træningsmuligheder før løbsweekenden for alvor starter - men de erfarne DS3-kørere kommer til at have en lille fordel fra begyndelsen.

For Jaakko Louhi, som efter to stærke løbsweekender fører an i mesterskabet, er Rudskogen ikke nyt land, så finnen må forventes at fortsætte det høje tempo, som han har fundet over vinteren - ikke mindst takket være tilføjelsen af en raceringeniør til teamet. Han skal nok forvente modstand fra andre erfarne DS3 Cup-chauffører som Milan Rytter, Mathias Villadsen og landsmanden Linda Vekka, som også ser ud til at have fundet ekstra fart.

Oliver Larsen, der i skrivende stund er på andenpladsen i mesterskabet, skal hurtigst muligt lære banen at kende, så han kan tage kampen op mod Louhi - og holde Mathias Villadsen på afstand. For Milan Rytter kommer weekenden til at handle om at få en stabil og hurtig løbsweekend, så han kan kæmpe sig op fra fjerdepladsen i mesterskabet.

Brødrene Normann har haft en hård start på deres første sæson i bilsporten. Både tekniske problemer og erkendelsen af, at der er et stykke vej fra karting til DS3 Cup, har gjort det svært for dem at gøre sig gældende. Læreprocessen fortsætter på Rudskogen, og måske er det her, at det for alvor begynder at gå fremad?

Den 3,254 meter lange bane er designet af den berømte arkitekt, Hermann Tilke, som står bag baner som Circuit of The Americas (COTA), bybanen i Baku og Yas Marina. Placeret på klippegrund er der godt med højdeforskelle og udfordrende svingkombinationer, som kommer til at stille krav til kørernes færdigheder.

Tidsplan for DS3 Cup på Rudskogen Motorsenter

Fredag 7. juni

13.00 - Træning
15.40 - Træning
17.30 - Træning

Lørdag 8. juni
09.00 - Kvalifikation
16.00 - Race 1

Søndag 9. juni
14.15 - Race 2

Løbene bliver streamet live på Facebook-siden NBF Racing NM

DS3 Cup

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 09/06/24 - Rudskogen Motorsenter - DS3 Cup
  •