Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Nordic 4

Mathias Bjerre Jakobsen dominerede Nordic 4 på Gelleråsen Arena

Nordic 4 
02/06/24 

Nordic 4Køreren fra STEP Motorsport gjorde rent bord med en solid indsats på den svenske bane, som både bød på strålende regn og sol.
 


(Foto: Nordic 4)

Den københavnske kører lagde ud med at sætte pole position med godt seks tiendedele sekund til nærmeste konkurrent, Mads Hoe. Den stil fortsatte i første løb, hvor han kørte en sejr hjem efter en kort og hæsblæsende duel med Magnus Pedersen, der forbremsede sig og sluttede løbet i sandfanget ved siden af banen.

Weekendens andet heat blev startet fra ottendepladsen, men der gik ikke længe, før Bjerre var tilbage i toppen af feltet - efter en lille duel med Louis Leveau. Dermed var vejen banen for tredje og sidste heat, hvor Mathias Bjerre Jakobsen fuldendte sin dominans ved at tage endnu en sejr, hvor kun tekniske defekter kunne true successen.

- Det er fantastisk at have sådan en weekend efter de to første løb, hvor fart og race pace var der, men jeg så blev ramt af et par tekniske defekter. Bilen kørte eminent, og det føltes ikke som en stor opgave at holde tempoet oppe, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen, der samlede masser af point til mesterskabet.

I weekendens andet løb var Alexia Danielsson på pole position, men der gik kun få øjeblikke før Louis Leveau så sit snit til at gå forbi. Han kunne dog ikke holde Mathias Bjerre Jakobsen bag sig og måtte i stedet arbejde for at holde Magnus Pedersen bag sig. Djurslændingen var startet på 16. pladsen efter førnævnte duel med Mathias Bjerre Jakobsen, men han var hurtigt fremme på fjerdepladsen og lagde godt med pres på Magnus Kristiansen, der dog formåede at holde den erfarne kører bag sig.

Mads Hoe, som førte mesterskabet inden weekendens afdeling, måtte udgå fra weekendens mellemste heat med et ødelagt fjerde gear.

Finaleheatet bød på mere drama. For mens Mathias Bjerre Jakobsen stak af fra feltet, var der en ophedet kamp om andenpladsen, hvor Louis Leveau forsvarede sig mod angreb fra FSP-teamkammeraten Marius Kristiansen. Det endte i kontakt mellem de to, med Leveau ude af stand til at fuldføre løbet. Kristiansens frontvinge led et knæk, men vestjyden kunne kæmpe videre. Det var indtil han var i kontakt med Mads Hoe’s frontvinge, da denne havde meldt sig ind i kampen om placeringerne. Det kostede en punktering, og dermed var også Kristiansen ude.

Dermed kunne Mads Hoe tage andenpladsen foran Magnus Pedersen og Sebastian Bach, der på trods af masser af fart måtte erkende, at de mere erfarne kørere var svære at bide skeer med.

Længere nede i feltet var der en god dyst mellem søndagens fødselar, Niels Ejnar Rytter, og Jørgen Leerskov, der gennem hele finaleheatet kørte et tæt og fair løb.

Om tre uger går det løs igen; denne gang på dansk asfalt, når Nordic 4-kørerne vender tilbage til Ring Djursland. Endnu en bane med begrænsede træningsmuligheder, så igen kommer kørernes indlæringsevne til at definere en del af resultatet.

Nordic 4


Læs mere om:
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • 02/06/24 - Gelleråsen(Karlskoga) - Nordic 4
  •