Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Rally

Vallentin sluttede på andenplads i DSR 2 og fortsætter nu i udenlandsk rally

Dansk Super Rally 
28/05/24 

Au2parts Rally Sønderjylland blev et hektisk opgør i toppen af Dansk Super Rally
 


Vindertrioen i Au2parts Rally Sønderjylland. Fra venstre Erik Christensen og Esben Hegelund, Egtved/Hadsten, på tredjepladsen, dagens vindere Mette Felthaus og Kenneth Madsen, Horsens/Ruds Vedby og på andenpladsen Karsten Isaksen og Simon Vallentin, Egtved/Holbæk.
(Foto: Morten Dam)

Med andenpladsen i weekendens Au2parts Rallye Sønderjylland ved Aabenraa sluttede Vallentin Rallysport indtil videre dets involvering i dansk rally, da Simon Vallentin, Holbæk, og hans sponsorgruppe har besluttet at fokusere på rally i udlandet.

Men det vestsjællandske teams sortie blev et forrygende opgør med konkurrenterne fra Team Glad Sport, Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, så der manglede ikke noget i spænding og underholdning for de mange, som fulgte opgøret fra sidelinien på de sønderjyske hastighedsprøver ved Genner og Årup Skov.

- Kenneth og Mette lagde stærkt ud straks fra starten, så vi var kørende på grænsen af det mulige fra start til mål, fastslog Simon Vallentin, da han og co-driver Karsten Isaksen havde kørt deres Hyundai i20N Rally2 i mål ved rallyets centrum hos EUC Syd i Aabenraa.


Simon Vallentin og Karsten Isaksen på den hurtige, men udfordrende Genner-prøve med mange sving og bakketoppe.
(Foto: Morten Dam)

SEKUNDER TIL FORSKEL
Karsten Isaksen trådte til som stand-in for Simon Vallentins sædvanlige co-driver, Peter Egholm, så det skulle ikke kun gå stærkt for at holde trit med Glad-teamet og feltets tredje tophold, Esben Hegelund og Erik Christensen, Hadsten/Egtved, i en Hyundai i20N WRC bygget til fabrikkens VM-team, for Simon og Karsten skulle også som nyt makkerpar have etableret en rytme i deres samarbejde, før de kunne køre med maksimal fart.

Kenneth Madsen og Mette Felthaus var hurtigst på rallyets første prøve, der også var tællende som løbets powerstage, der giver ekstra point til de fem hurtigste, og tog med et forspring på 5,9 sekunder føringen, som Simon og Karsten på den følgende prøve i Årup Skov reducerede til 3,4 sekunder og på den efterfølgende prøve ved Genner skar ned til 2,9 sekunder.


Vallentin og Isaksen var hurtigst første gang, da feltet kørte hastighedsprøven i Årup Skov.
(Foto: Morten Dam)

På den fjerde prøve var Hegelund i hans kraftige WRC-bil hurtigst, men i relation til Dansk Super Rally-opgøret var Madsen og Felthaus med 1,9 sekunder en anelse hurtigere end Vallentin og Isaksen og på den femte prøve var forskellen på de to kombattanter blot 0,3 sekunder. På den 19 kilometer lange Årup-prøve var forskellen på de to 3,8 sekunder, og på den syvende prøve var forskellen 3,3 sekunder i Vallentins og Isaksens favør.

Kenneth Madsen og Mette Felthaus sluttede efter 98 kilometer hastighedsprøver i tiden 49:40.1 min. foran Simon Vallentin og Karsten Isaksen på andenpladsen 9,7 sekunder efter, mens Hegelund og Kristensen tog tredjepladsen 53,7 sekunder efter vinderbilen.


Simon Vallentin har i første omgang fokus på det godt 372 kilometer lange tyske Rally Mittelrhein med 124,56 kilometer hastighedsprøver på asfalt.
(Foto: Morten Dam)

FORTSÆTTER INDBYRDES OPGØR
Med andre ord en hektisk og meget tæt fartduel på de teknisk krævende hastighedsprøver.

- Nu skal vi hjem og planlægge resten af sæsonen og finde nogle udenlandske rallyer, som kan passe med de datoer, hvor vi og teamets medlemmer har taget fri for kunne deltage i vores rally program, og det bliver med fokus på løb i Tyskland, Holland, Belgien og Skandinavien, fastslog Simon Vallentin efter det sønderjyske opgør.


Simon Vallentin har i første omgang fokus på det godt 372 kilometer lange tyske Rally Mittelrhein med 124,56 kilometer hastighedsprøver på asfalt.
(Foto: Morten Dam)

Foreløbig har han meldt sig til start i det tyske Rallye Mittelrhein i Eifel-Mosel regionen den 15.-16. juni. Det samme har Kenneth Madsen og Mette Felthaus.

- Så vi er ikke færdige med vores indbyrdes konkurrere. Dén ser vi begge frem til at fortsætte, selv om det bliver i udlandet, tilføjede Simon Vallentin.


Simon Vallentin og Karsten Isaksen på den hurtige, men udfordrende Genner-prøve med mange sving og bakketoppe.
(Foto: Morten Dam)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Karsten Isaksen
  • Simon Vallentin
  • Aabenraa
  • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM
  •