Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Rally

Benhård fartduel i Sønderjylland

Dansk Super Rally 
27/05/24 

DM-vindere fra 2022 vandt foran ærkerival, som fremover søger mod udlandet
 


De tre hurtigste i Au2parts Rally Sønderjylland i mål. Fra venstre Erik Christensen og Esben Hegelund, Egtved/Hadsten, Mette Felthaus og Kenneth Madsen, Horsens/Ruds Vedby, Kasrsten Isaksen og Simon Vallentin, Egtved/Holbæk.
(Foto: Morten Dam)

Det blev præcis den gyser, som mange havde ventet, da to af landets hurtigste rallyhold ved Aabenraa mødtes i Au2parts Rally Sønderjylland. Efter 255 km og otte udfordrende hastighedsprøver vandt Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, for anden gang i år, da de kørte deres Citroën C3 Rally2 i mål med et forspring på blot 9,7 sekunder foran udfordrerne Simon Vallentin og Karsten Isaksen, Holbæk/Egtved i en Hyundai i20 Rally2.


Kenneth Madsen og Mette Felthaus i Citroën C3 Rally2, på vej mod sejren i Au2parts Rallye Sønderjylland.
(Foto: Morten Dam)

De to mandskaber var i deres intense fartduel lysår foran alle andre i løbet, også den på papiret overlegne Esben Hegelund, Hadsten, der sammen med Erik Christensen, Egtved, deltog i en Hyundai i20 WRC udviklet til verdensmesterskabet i rally.


Simon Vallentin og Karsten Isaksen gav i deres Hyundaio i20N Rally2 vindeholdet kamp til målstregen.
(Foto: Morten Dam)

Inden løbet havde Simon Vallentin bekendtgjort, at han fremover vil køre i udlandet, og dermed ligger vejen åben for Kenneth Madsen og Mette Felthaus til at genvinde deres mesterskab fra 2022.


Esben Hegelund og Erik Christensen i Hyundai i20 WRC på en af rallyets hurtige og meget udfordrende hastighedsprøver.
(Foto: Michael Eisenberg)

SØNDERJYLLANDS HELT VAR MED I TOPPEN
Løbets hurtigste tohjulstrukne bil blev for anden gang i træk kørt af Casper Venning og Kristian Birk Hansen, Herlufmagle. Med deres Renault Clio R3T er de tydeligvis på vej mod toppen i dansk rallysport. I mål var de femtehurtigst af alle og næsten to minutter foran næstbedste hold i en 2-hjulstrukket bil.


Kim Boisen og Eimilie Mopse Boisen i deres 37 år gamle BMW M3 rallybil klar til start på hjemmebane.
(Foto: Michael Eisenberg)

Aabenraas borgmester Jan Riber Jakobsen er en stor fan af rally, og han sendte personlig de første 30 deltagere ud på ruten lørdag formiddag, herunder de sønderjyske lokalmatadorer Kim Boisen og datteren Emilie. Med sin kørsel demonstrerede Kim Boisen på ny, hvorfor han har nærmest heltestatus i Sønderjylland. I sin 37 år gamle, ægte historiske BMW M3, en på papiret underlegen bil blandt de moderne racere, sluttede han og Emilie sig efter flot kørsel på løbets sjetteplads ud af alle.


Borgmester Jan Riber Jakobsen, Aabenraa, flagede de første 30 deltagere til start i Au2parts Rally Sønderjylland. Her sender han Kim og Emilie Mopse Boisen i BMW M3 ud på den 255 kilometer lange rute.
Kim Boisen og Emilie Mopse Boisen i deres BMW M3 på hastighedsprøven ved Årup.
(Foto: Morten Dam)

Tyske og svenske rallykørere havde også fundet vej til Au2parts Rally Sønderjylland. Bedste tyske mandskab blev Martin Schütte og Kerstin David i en Mitsubishi Lancer EVO 7 RS på en 8. plads, mens svenskerne Adam Grahn og Marcus Sundh kørte deres Ford Fiesta Rally4 ind på en 9. plads i det samlede felt.


Martin Schütte og Kerstin David fra Tyskland i deres Mitsubishi Lancer Evo7 RS på Årup-prøven.
(Foto: Michael Eisenberg)

Au2parts Rally Sønderjylland tæller som anden afdeling af det danske DIF-mesterskab i rally, Dansk Super Rally.
- Vi havde en helt problemfri dag, så nu skal vi bare have ryddet op efter deltagerne og de mange tilskuere, så vi kan komme tilbage til de lodsejere, der gjorde rallyet muligt, konstaterede løbsleder Allan Dumstrei tilfreds ved målet hos EUC Syd, Aabenraa, som var centrum for rallyet.


Det svenske team Adam Grahn og Marcus Sundh i Ford Fiesta Rally4 var blandt de hurtigste udenlandske deltagere.
(Foto: Michael Eisenberg)

Den tredje af de seks tællende runder i Dansk Super Rally køres den 22. juni i forbindelse med DM-ugen i Herning.


Feltets hurtigste bil med 2-hjulstræk med Casper Venning og Kristian Birk Hansen i Renault Clio R3T på vej mod en samlet femteplads.
(Foto: Morten Dam)

Au2parts Rally Sønderjylland

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Aabenraa
  • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM
  •