Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Rally

Udfordrende hastighedsprøver venter for Glad Sports mandskaber

Dansk Super Rally 
21/05/24 

Udfordringerne står i kø for Glad Sport i den kommende weekend. Uanset om det gælder Jacob Madsen/Line Nedergaard på Korsika eller Kenneth Madsen/Mette Felthaus i Sønderjylland.
 

”Dette her bliver en ordentlig mundfuld – det er jeg ikke i tvivl om. Vi har ikke noget imod en ordentlig udfordring, og det er bare at gå på med krum hals.” Sådan lyder det fra Jacob Madsen (Ruds Vedby) forud for weekendens Rallye Terre d’Aléria, der finder sted på Korsika.

”De fleste forbinder rally på Korsika med fede asfaltveje, men det bliver et utraditionelt rally på Korsika, for det hele foregår på grus. Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver nogle fede veje, vi skal køre på.”


Jacob Madsen og Line Nedergaard får denne gang ingen asfalt under rallybilen.
(Foto: Lulu Rallye)

Atter indtager Line Nedergaard (Viborg) co-driver-sædet i den hurtige Peugeot 208 Rally4, men hendes og Jacob Madsens forberedelser er nemlig anderledes end i de to første afdelinger af den franske Stellantis Cup. Noterne er nemlig udarbejdet på forhånd. På baggrund af videooptagelser…

”Vi må kun køre prøverne igennem en enkelt gang lige inden løbet starter, og det skal vi gøre i vores rallybil,” fortæller Line Nedergaard. ”Arrangørerne har sendt os videooptagelser, og ud fra dem virker det lidt vildt. Vi har udformet vores noter, og så må vi tilpasse dem på den ene gennemkørsel, som vi får.”

Rallybilen har i de seneste uger gennemgået en række modifikationer på rallyværkstedet i Kalundborg. Den har fået længere støddæmpere, højere grushjul og mindre bremser, da de normale 17 tommer-følge er erstattet med 15 tommer-følge.

”Bremserne bliver ikke så belastede som på asfalt, fordi du ikke har samme greb på gruset,” forklarer Jacob Maden, mens Line Nedergaard tilføjer: ”Vi har haft en test med bilen i grusgraven i Gammelrand, hvor vi tydeligt kunne mærke, at den har fået en anden undervogn. Den drejer ikke på samme måde, og den er anderledes under nedbremsningerne.”


Kenneth Madsen og Mette Felthaus lagde sig i midten af april i front for Dansk Super Rally.
(Foto: Allan Post Christiansen)

I det sønderjyske deltager Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens), og makkerparret i Glad Sports Citroën C3 Rally2 glæder sig til de udfordringer, som venter i Rally Sønderjylland, der har base i Aabenraa.

”Vejene i området plejer at dreje og hoppe, og så er der tradition for mange blinde sving,” siger Kenneth Madsen. ”Græsset i vejkanterne er højt på denne tid af året, og afgrøderne på markederne er også skudt i vejret, så det bliver et rally, hvor jeg virkelig skal høre efter, hvad Mette siger.”

”Der plejer at være gode hastighedsprøver i området, hvor der er noget at lave for mig som andenkører,” fortæller Mette Felthaus. ”Det er lang tid siden, at Kenneth og jeg sidst har kørt i området, og det giver en god udfordring specielt for mig, for så føles hastighedsprøverne lidt som nye. Nogle løb køres med mange gentagelser fra år til år. Det er ikke tilfældet her, så selv om Kenneth og jeg har kørt i Sønderjylland før, håber jeg, at der bliver nogle udfordringer for mig med noterne.”

Rally Sønderjylland har en speciel plads i Kenneth Madsens hjerte.

”Tilbage i 2015 vandt jeg løbet og tog min første generelle sejr i et DM-rally,” siger han. ”Dengang var Henrik Dernoff min co-driver. I 2018 blev Mette og jeg nummer 4 generelt, og nu håber jeg, at vi kan tage en ny generalsejr sammen.”

Glad Sport Presse


Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Kenneth Madsen
  • Line Nedergaard
  • Mette Felthaus
  • Glad Sport
  • Aabenraa
  • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM
  •