Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Rally

Fartdueller i Sønderjylland

Dansk Super Rally 
21/05/24 

Fredag og lørdag er Danmarks rallyelite på vejene i Au2parts Rally Sønderjylland
 


Kenneth Madsen og Mette Felthaus har i deres Citroën C3 Rally2 taget føringen efter den første runde i Dansk Super Rally.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Danmarks skrappeste rallykørere samles fredag og lørdag til Au2parts Rally Sønderjylland, som er anden runde i Dansk Super Rally og Dansk Super Rally Short 2024. Dermed får publikum mulighed for at følge rallyeliten på nogle hurtige og meget udfordrende hastighedsprøver tæt på rallyets centrum hos EUC Syd på Lundsbjergvej 50 i Aabenraa.

Deltagerlisten tæller 65 mandskaber fra Syd- og Sønderjylland såvel som fra resten af landet samt Tyskland og Sverige. Dansk Super Rally køres som et åbent mesterskab, så deltagere fra udlandet kan deltage på lige fod med danske konkurrenter om Dansk Idræts Forbunds mesterskab.


Som 4-dobbelt DM-vinder og tidligere tysk mester ved Kim Boisen, hvordan han får det maksimale ud af sin historiske BMW M3.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Efter turneringens første runde i Yding ved Horsens den 20. april, har landets for tiden hurtigste rallyhold, Kenneth Madsen og Mette Felthaus, Ruds Vedby/Horsens, taget føringen i deres Citroën C3 Rally2, men de kan forvente kvalificeret modstand fra lokale hold, når det gælder Top-5 i den samlede pointstilling.

Det er først og fremmest den 4-dobbelte mester Kim Boisen og datteren Emilie Boisen fra Broager, som er stærkt kørende i en historisk BMW M3 fra 1987. Dertil kommer Martin Johansen og Louise Bang Hartwig, Vejen/Middelfart, i en helt ny Peugeot 208 Rally4.


Martin Johansen er efter en pause tilbage i en helt ny Peugeot 208 Rally4 for sammen med Louise Bang Hartwig at samle point til mesterskabet i Dansk Super Rally 2024.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Blandt feltets hurtigste er også Esben Hegelund og Erik Kristensen, Hadsten/Egtved, i en Hyundai i20 WRC fra Hyundais fabriksteam, hvormed de har kapacitet til at lægge samtlige konkurrenter bag sig. WRC-holdet kan vinde Rally Sønderjylland, men dog ikke opnå point til mesterskabet, da dette ikke er udskrevet for WRC-biler.

Foruden at være den anden af seks runder i DIF-mesterskabet tæller Au2parts Rally Sønderjylland også til de mesterskaber, som Dansk Automobil Sports Unions har udskrevet for en række vognklasser.


Esben Hegelund og Erik Kristensen kan ikke opnå point til DIF-mesterskabet, men de kan blæse konkurrenterne en lang march, når de speeder op for deres Hyundai i20 WRC på lørdagens sønderjyske hastighedsprøver.
(Foto: Morten Dam - autoMOTIV/specialpress)

Fredag har deltagerne fra klokken 16:00 til 20:00 mulighed for at gennemkøre prøverne og lave noter til lørdagens rally, som køres med start fra EUC Syd klokken 11:00 og ved mål samme sted klokken 19:00.

Rallyets otte hastighedsprøver køres på tre afspærrede strækninger. Den ene er umiddelbart ved rallyets centrum ved Lundsbjergvej, mens de to andre prøver køres nord og vest for Aabenraa.

Løbets totale distance er 255 kilometer på asfaltveje, hvoraf 98 kilometer køres som hastighedsprøver på afspærrede strækninger. Deltagerne i Short-rallyets rute er på 71 kilometer inklusive 49 kilometer hastighedsprøver.

Løbsleder Allan Dumstrei, Aabenraa,
Vejen og Omegns Motorklub

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Pointstilling, deltagerlister m.m. findes på: https://www.rally.dk
Læs mere om:
  • Aabenraa
  • 25/05/24 - Aabenraa - Dansk Super Rally - DM
  •