Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Karting League

Danish Karting League klar til sæsonpremiere med deltagerrekord

Danish Karting League 
18/05/24 

Efter en stærk premiere i 2023 er Danmarks skarpeste gokartkørere klar til en ny, hæsblæsende mesterskabsduel - og det første slag skal stå på Rødby Karting Ring i weekenden.
 

Det bliver samtidigt også med en ny skalp for Danish Karting League, for hele 117 kørere har meldt deres ankomst på tværs af seks klasser til weekendens PokalDanmark.dk Danish Karting League i Rødby.

Weekendens stævne i Rødby er samtidigt startskuddet for sæsonen, som i Danish Karting League i år byder på fire afdelinger.

Foruden Rødby Karting Ring i denne pinseweekend, så går turen i juni til Danish Karting League Grand Prix Thy, og på den anden side af sommerferien afgøres det hele over to septemberweekender i henholdsvis Grindsted og Vojens.


Danish Karting League er klar til en ny sæson!

Stærke felter

Med seks klasser til start spænder Danish Karting League igen bredt i år, og er klar med det bedste i dansk karting for store og små.

Feltet anføres af en særdeles stærk IAME X30 Senior. Her er hele 43 kørere klar i et felt, som både byder på gengangere og nye navne til X30 Senior-klassen. Og mens navne som den forsvarende DASU Senior-mester Luca Magnussen og Ferrari Driver Academy-aktuelle Alba Hurup Larsen er klar til mere X30 Senior, så byder feltet også på både nye navne og et par, der også er at finde i formelbilernes Nordic4 nu.

For mens navne som sidste års DASU Junior-mester Viktor Snebjørn Poulsen og Knud Eske Nielsen er nye i X30 Senior, så får vi også en duel blandt to formelkørere at se i X30 Senior. For normalt duellerer Sebastian Bach og Marius Kristiansen i Nordic4 for henholdsvis STEP Motorsport og Marius Kristiansen Motorsport - men i Danish Karting League går det løs i kart.

En skarp duel venter også i seniorernes gearkarter, KZ2. Klassen fortsætter en stærk tendens fra 2023 og byder på 28 startende, hvor vi blandt andet skal se klassens forsvarende danmarksmester, Victor Wolfsohn tage kampen op mod blandt andre Rasmus Haugaard og Julius Lassen, hvor sidstnævnte har hjemmebane i Rødby.

KZ2 får også besøg fra bilsportens verden, for Sebastian Gravlund er også klar til kamp i Rødby, og supplerer her sit vanlige engagement i Michelin Le Mans Cup. KZ2 har desuden tilgang af en lang række spændende, nye navne.

Hos de yngre er det særligt Mini 60 for de 8-12-årige, som med 21 kørere bliver et trækplaster - og det næste trin i kæden, OK Junior, har 15 startende.

Det hele kan følges på Rødby Karting Ring lørdag og med finaler søndag.

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Rødby Karting Ring
  •