Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Formula 1000

Suenson og Karlsson imponerede i Aquila Formula 1000 åbningsløbet

Aquila F1000 
15/05/24 

Da Aquila Formula 1000, Nordens førende entry-level-serie inden for formelbil race, havde premiere på Mantorp Park den 4.-5. maj, blev der budt på spændende løb og stærke indsatser.
 


(Foto: Aquila Formula 1000)

Danske Kevin Suenson tog titlen hjem i Seniormesterskabet sidste år. Det var også Kevin, der åbnede året bedst ved at vinde alle tre løb i alt i premiereweekenden. Suenson blev udfordret hårdt af Andreas Skatteboe, der i alle løb var nummer to efter danskeren - altid inden for et sekund ved målflaget.

- Jeg synes, det var en helt fantastisk start på denne sæson. Jeg har fået to nye unge at coache, Embla Larsson og Matthéo Bordes, og også Oscar Mellstig, som jeg fortsætter med at coache i år. Alle opnåede bedre resultater i weekenden, og det gjorde jeg også selv. En rigtig god start med 3x30 point til mesterskabskontoen. Nu sigter vi mod en god sæson med en masse gode dyster og mange unge løver, der forsøger at tage guldet fra den gamle ræv, siger Kevin Suenson.


(Foto: Aquila Formula 1000)

I årets Juniormesterskab, med RM-status, var det Richard Olsson, der startede weekenden bedst med at kvalificere sig til pole position foran nytilkomne Alex Gustafsson. I løbet var det dog Viktor Karlsson, der kørte sig frem og tog tre klassesejre i træk, ligeledes tre generelle tredjepladser efter Suenson og Skatteboe.

- Jeg mærkede det allerede under det første løb, hvor jeg var med fremme og kæmpede om sejren, at det bliver en rigtig hård sæson. Men jeg hyggede mig rigtig godt i bilen og det lykkedes at køre sejrene hjem, siger Viktor Karlsson.


(Foto: Aquila Formula 1000)

Richard Olsson tog to andenpladser efter Viktor Karlsson, og ligger nummer to i mesterskabet. Tre point efter Karlsson. Richard topper også Rookie Championship efter weekendens løb.

- En helt speciel weekend med hele 19 startende på gridden, med sindssygt mange juniorer og rookies. Udover de allerede nævnte, er der flere talenter der kan fremhæves. Kevin Rydell har kørt som en nyfødt raket hele weekenden og ligger nummer 3 i Rookie klassen, Oscar Mellstig og Kalle Svensson der begge kæmpede sig godt fremad. Nybegynderen Pete Norbäck leverede superstabile resultater, siger Michael Karpers, promotor for Aquila Formel 1000.


(Foto: Aquila Formula 1000)

- Louise Larsson havde et sammenstød i heat 2 og det gode resultat udeblev i heat tre, hvilket ødelagde hendes weekend. Christian Lovén og Fredrik Lindholm havde problemer med bilerne, men begynder bestemt at finde fart igen.

- Så havde vi en del nytilkomne, som sad i formelbil for første gang: William Isaksson var hurtigst, efterfulgt af franske Matthéo Bordes, Embla Larsson og Leonel Skaar. Leonel og Embla havde desværre en del mekaniske problemer i weekenden, som desværre hæmmede deres fremgang, men farten er der, slutter Karpers.


(Foto: Aquila Formula 1000)

Nu ser vi frem til at køre anden afdeling af Aquila Formel 1000 på Gelleråsen i Karlskoga den 31. maj-2. juni, en weekend der byder på ræs sammen med blandt andre Porsche Carrera Cup Scandinavia, V8 Thunder Cars og den danske Nordic 4 serie.

Se eller gense første løb på Mantorp Park her:

Se eller gense andet løb på Mantorp Park her:

Følg Aquila Formel 1000 sæson 2024 på Youtube

Se mesterskabs stillingen i Aquila Formel 1000

Kalender 2024

4-5 maj: Race 1, Mantorp Park - Vårracet
31 maj-2 juni: Race 2, Gelleråsen Arena - Gelleråsloppet
14-16 juni: Race 3, Falkenbergs Motorbana
29-30 juni: Race 4, Ljungbyheds Motorbana
11-14 juli: Race 5, Falkenbergs Motorbana - Västkustloppet
9-11 august: Race 6, Gelleråsen Arena
30 august-1 september: Race 7, Kinnekulle Ring
13-14 september: Race 8, Ring Knutstorp - Newsrace

Aquila Formula 1000


Læs mere om:
  • Gelleråsen(Karlskoga)
  • Mantorp Park
  • 05/05/24 - Mantorp Park - Aquila F1000
  • 02/06/24 - Gelleråsen(Karlskoga) - Aquila F1000
  •