Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Nordic 4

Topplaceringer til Marius Kristiansen på Jyllandsringen

Nordic 4 
15/05/24 

Nordic 4Efter den intense sæsonstart i Nordic 4 på Padborg Park gjaldt det i weekenden anden afdeling af mesterskabet på FDM Jyllandsringen.
 

Den 18-årige racerkører fra Holstebro havde takket være opbakning fra gode mennesker haft mulighed for at træne en halv dag på banen forud for weekendens løb. Det var dog ikke nok til at lave et godt resultat i kvalifikationen, hvor han måtte nøjes med syvende bedste omgangstid i et meget konkurrencedygtigt felt.

- Vi havde kun testet på godt brugte dæk, så da der kom godt, greb på de nye dæk i kvalifikationen, fik jeg bare ikke sammensat en god omgang der, hvor dækkene peaker, fortæller Marius

Farten var bestemt til stede. Det viste Marius i først heat, som blev kørt i lørdagens eftermiddagssol. Her kørte han sig fra syvende- til fjerdepladsen og lå helt oppe i baghjulet på sin teamkammerat, men forbi kunne han ikke komme.

Næste formiddag startede Marius weekendens andet løb fra femtepladsen - de otte bedste fra første heat bliver roteret i startopstillingen til det næste - og her fandt han igen hurtigt en god rytme. Der gik ikke lang tid, før han var på andenpladsen og begyndte at lægge pres på. Igen lykkedes det ikke at finde vej forbi den erfarne konkurrent, og Marius accepterede en andenplads - et absolut godkendt resultat.

Finaleheatet blev startet fra tredjepladsen, men grundet afkørsler i heatet forinden lå der en del sand på banen. Marius kom godt afsted på andenpladsen, men måtte trække væk fra ideallinjen i et sving og fik kørt en masse gummirester op i sine dæk. Kombinationen af gummirester og sand kostede på vejgrebet, og før dækkene var rene igen, var Marius faldet ned i midten af feltet. Herfra kunne han køre sig tilbage til en femteplads:

- Det var virkelig frustrerende at se konkurrenterne suse om ørerne på mig, for jeg havde ikke en chance for at kæmpe tilbage. Heldigvis fik jeg grebet tilbage, men der var håbet om en god placering jo ude, fortæller Marius, som trods den ærgerlige afslutning ser tilbage på weekenden med optimisme:

- Mesterskabet står meget åbent. Der er så mange dygtige kørere med i år, så det er de små detaljer, som afgør forskellen mellem succes til fiasko. Jeg er på fjerdepladsen i mesterskabet og andenpladsen i Rookie-mesterskabet, så det er bare at klø på og kæmpe videre, lyder det fra Marius Kristiansen.

Næste løb for Marius bliver den 1-2. juni på Gelleråsen Arena nord for Karlskoga i Sverige.


Læs mere om:
  • Marius Kristiansen
  • Marius Kristiansen Racing
  • Jyllandsringen
  • 12/05/24 - Jyllandsringen - Nordic 4
  •