Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Int. Formel klasser

Mikkel Gaarde Pedersen: ”Det var en møgweekend”

Int. Formel racing 
14/05/24 

Der var ingen pokal med hjem i håndbagagen, da Mikkel Gaarde Pedersen fløj hjem til det sønderjyske efter at have deltaget i sæsonpremieren i det spanske Formel 4-mesterskab på Jarama-banen nord for Madrid.
 

”Det var en møgweekend,” siger den 15-årige efterskoleelev fra Egernsund. ”Jeg blev nummer 16 i det første løb lørdag, men i de to løb søndag endte jeg som en af de sidste, for jeg begge gange fik ødelagt fronten på min Formel 4-racer og måtte i pit for at få skiftet den.”

Løbene – og tidtagningen – endte som en stor skuffelse for Mikkel Gaarde Pedersen.

”Fredag var farten i bilen mega-god, og jeg var bare en tiendedel fra de bedste i feltet. Men lørdag i kvalen manglede jeg et sekund i forhold til de hurtigste,” fortæller han og peger på dækkene.

”Der var så stor forskel på dækkene. Vi er flere kørere i DriveX-teamet, og vi fik alle nogle dårlige dæk. Jo, en teamkammerat endte med at få et godt sæt. En teamkammerat og jeg kørte ens tider på vores brugte dæk, og så gik vi begge i pit og skiftede til nye. Han kunne forbedre sin omgangstid med syv tiendedele, men det kunne jeg ikke.”

I lørdagens heat kørte Mikkel Gaarde Pedersen sig fra 22. til 16. pladsen, mens han i såvel andet som tredje heat måtte i pit.

”Jeg nåede ikke at overhale nogen. Begge gange måtte jeg have skiftet en frontvinge,” siger han. ”Bagest i feltet er der bare bulerace. Man rammer hinanden og frontvingerne er ikke så holdbare. Der var ikke så meget at gøre. Teamet bakkede mig 100 procent op, og de syntes, at det var unfair, at det skulle gå ud over mig.”

Mikkel Gaarde Pedersen - Presse


Læs mere om:
  • Mikkel Gaarde Pedersen
  • Jarama
  •