Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Frederik Normann måtte kompensere for teknikken - og vandt

Danish Endurance
Championship 

14/05/24 

DEC - Danish Endurance ChampionshipDen midtjyske selvbygger-racerkører fik to topplaceringer med fra sæsonpremieren på Danish Endurance Championship på FDM Jyllandsringen.
 


(Foto: Grippo)

Efter en lang vinterpause, hvor den imponerende BMW M3 er blevet gennemgået fra ende til anden, var det tid til at trække køredragten på og lade de mange hestekræfter få frit løb. Frederik sikrede tredje startplacering til det første af weekendens løb, mens det næste løb kunne startes fra førstepladsen.

Men så let skulle det ikke gå. For da starten gik, gik bilen ud. Og da først Frederik Normann havde fået liv i de seks cylindre igen, var konkurrenterne væk:


(Foto: Grippo)

- Jeg kunne ikke helt beslutte, om jeg ville tage rullestarten i første eller andet gear, og det gjorde åbenbart elektronikken i bilen forvirret, for motoren gik simpelthen bare ud, fortæller Frederik Normann, der pludselig fik travlt med at indhente det tabte.

Som sagt, så gjort. I løbet af de næste 40 omgange blev der kørt stærkt, indhentet og overhalet. Så meget, at Frederik og BMW’en kørte over målstregen efter 50 minutters racerløb på andenpladsen.

Resultatet satte forventningerne til søndagens løb helt i top. Og med rette, for med pole position og en fast beslutning om hvilket gear, der skulle startes i, så det lovende ud.

I hvert fald indtil, starten gik. For endnu en gang gik motoren ud, netop som løbet blev givet frit, og konkurrenterne fløj rundt om den sorte BMW. Og så fik Frederik Normann atter travlt.


(Foto: Grippo)

Om det var fordi, opgaven var velkendt efter lørdagens opkørsel, eller om det var rå frustration, vides ikke, men BMW’en fløj frem i feltet endnu en gang, og denne gang lykkedes det at køre sig hele vejen til sejr i klassen.

- Det var noget af et løb! Jeg gav den også alt, jeg kunne, men at det faktisk lykkedes at komme helt frem, er vildt. Lige nu synes jeg at det er lidt mærkeligt, for på den ene side er jeg godt nok glad for den her bil - den kører virkelig godt - men jeg er også rigtig træt af den… Vi har i hvert fald noget, vi skal have kigget på inden næste løb, siger Frederik Normann.

Det har han seks uger til, for næste afdeling af Danish Endurance Championship køres på Ring Djursland den 22-23. juni.

Normann Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Frederik Normann
  • Jyllandsringen
  • 12/05/24 - Jyllandsringen - Danish Endurance Championship
  •