Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Mikkel O. Pedersen: ”Jeg har aldrig været mere glad for en ottendeplads.”

FIA WEC 
14/05/24 

World Endurance ChampionshipSammen med sine teamkammerater kørte Mikkel O. Pedersen et fejlfrit VM-løb
Mikkel O. Pedersen fordoblede lørdag sin VM-score. Efter at have kørt en niendeplads hjem ved sæsonpremieren i Qatar, blev det til en ottendeplads ved tredje afdeling af FIA World Endurance Championship, som blev kørt på den krævende Spa-Francorchamps-bane i Belgien. Men hans sæsonscore på 7 point står i skærende kontrast til de 80 point, han scorede sidste år.
 


Den sorte Ford Mustang GT3 med de gyldne stafager er stadig en udfordring for Mikkel O. Pedersen og hans to teamkammerater
(Foto: Ford)

”Jeg har aldrig været mere glad for en ottendeplads,” siger racerkøreren fra Struer med et glimt i øjet. ”Resultatet var det bedste, vi kunne gøre. Vores søsterbil kørte en niendeplads hjem. Vi havde et fejlfrit løb, men der var ikke til mere.”

Ford Mustang GT3-modellen er ny i VM-sammenhæng, og aktuelt er det dels bremsesystemet, dels ABS-systemet på den amerikanske racerbil, Proton Competition og Ford Motorsport arbejder på.

”Vi indledte første træning med at køre bremser til, og jeg fik desværre ingen køretid, for da jeg skulle i bilen, faldt belægningen af den ene bremseklods,” fortæller Mikkel O. Pedersen. ”I anden træning arbejdede vi også med at få ABS-systemet til at fungere. Nogle gange virkede det, andre gange ikke. Det kæmpede Fords teknikere meget med. Tiden tikkede bare, og vi fik slet ikke tid til at arbejde på et setup.”

I tidtagningen kørte bronzekøreren Giorgio Roda den mørke Ford Mustang til startplacering som nummer 10 blandt de 18 GT3-biler.

”Vi var sekunder bagude på pacet, og til løbet besluttede vi os for, at vi skulle forsøge at holde os udenfor eventuelle problemer. Ikke noget med at satse og måske få straffe for at overskride track limits,” siger Mikkel O. Pedersen.

”Vi havde egentlig et fejlfrit løb, men bremserne var stadig dårlige, og den usikre servostyring gennem Eau Rouge, hvor vi kørte 230-240 km/t, var ikke bare en kamp, men også et risikomoment. Vi var på et tidspunkt fremme på en femteplads, men selv om vores platinkører Dennis Olsen til sidst kom i bilen, rykkede vi ned som nummer otte til sidst og fik bare tre VM-point.”

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Spa-Francorchamps
  • 11/05/24 - Spa-Francorchamps - FIA WEC - FIA VM
  •