Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Nordic 4

Mathias Bjerre Jakobsen kom på overarbejde i Nordic 4

Nordic 4 
13/05/24 

Nordic 4Den lynhurtige københavner blev bremset af teknikken, da anden afdeling af mesterskabet blev kørt på FDM Jyllandsringen.
 


(Foto: Grippo)

Efter en tidtagning, hvor køreren fra STEP Motorsport satte konkurrenterne til vægs, var det ikke den store overraskelse, at den 17-årige racerkører fortsatte i samme tempo, da det første af weekendens tre løb startede på den midtjyske racerbane.

Med højt tempo trak Mathias et forspring ud til de nærmeste konkurrenter og kontrollerede løbet uden det store drama. Lige indtil motoren gik ud og han måtte se førstepladsen forsvinde ud i horisonten.

- Der var en brændstofslange, som rev sig løs. Det er svært at finde ord for den situation, lød det fra en meget skuffet Mathias Bjerre Jakobsen efter løbet. Men det nytter ikke noget at ærgre sig over hvad der kunne have været, så fokus blev hurtigt flyttet over på søndagens svære opgave: at køre sig fra 15. pladsen og frem til toppen af feltet.


(Foto: Grippo)

Et højt tempo og en portion risikovillighed var hvad der skulle til. I løbet af de 15 omgange, som løbet varede, kørte Mathias sig helt frem til tredjepladsen og var begyndt at lægge pres på andenpladsen. En flot præstation under højt pres.

Finaleheatet blev startet fra niendepladsen med en ambition om at køre sig frem til en podieplacering. Det lykkedes næsten; fra fjerdepladsen kunne Mathias konstatere, at teamkammeraten på tredjepladsen nok ikke var til at indhente. Tempoet og evnen til at kæmpe sig fremad fik han dog bevist meget tydeligt.

- Det var meget sjovt at køre op gennem rækkerne, men jeg havde håbet at kunne nå op blandt de allerforreste her til sidst. Banen var beskidt, så jeg kæmpede med vejgrebet, og der var Sebastian (Bach, medkører i STEP Motorsport, red) bare hurtigere, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen, som kalder løbsweekenden for en vaskeægte rutsjebanetur:

- Det er gået meget op og ned, må man sige. Havde jeg ikke haft defekten i første løb, kunne den her weekend have kastet flere sejre af sig, men det nytter ikke at ærgre sig alt for meget over det. Vi fokuserer på næste løb og satser på at komme stærkere tilbage, fortæller Mathias Bjerre Jakobsen.

Næste løb bliver kørt på Gelleråsen Arena i Sverige den sidste weekend i maj.


(Foto: Grippo)

Bjerre Racing

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Mathias Bjerre Jakobsen
  • Jyllandsringen
  • 12/05/24 - Jyllandsringen - Nordic 4
  •